Worldfilm PRAHA 2017

Akce Praha

Worldfilm PRAHA 2017
Divadlo, kino, Festivaly
Výstaviště Praha, Praha
Další akce ve městě Praha

Worldfilm PRAHA 2017

WORLDFILM PRAHA 2017
16. ROČNÍK CESTOVATELSKÉHO FESTIVALU
pořádaného v rámci veletrhu cestovního ruchu Holiday World
na výstavišti v Praze, Holešovicích, Křižíkův pavilon B

SOBOTA 18. 2. 2017 (singles)

10:00 HOD.
MAREK HÝŽA - ZAPOMENUTÉ VÝPRAVY
Příběhy československých cestovatelů a výprav dvacátého století, které byly ve své době známé, ale na které už vesměs sednul prach zapomnění. Připomeneme si výpravy slovutných cestovatelů jakými byli například Richard Konkolski, Víťa Dostál, Dr. Jiří Baum, Zdeněk Thoma, Eduard Ingriš, Jiří Bobák ad. Rovněž vzpomeneme na nezapomenutelné expedice našich horolezců, vodáků, etnografů či obchodníků, kteří ve své době dosáhli mimořádných sportovních i společenských výsledků, a vzorně reprezentovali svoji vlast.

11:00 HOD.
LUCKA RADOVÁ - SRÍ LANKA Z TUKTUKU
Pomalejší motorizovaný dopravní prostředek si vybrat nemohla. Po malých silnicích, s laptopem v batohu a maximální rychlostí 40km/h poznávala zapadlá i známá místa tohoto nádherného ostrova. V tuktuku projela na srílanských silnicích přes 1000 km a vy můžete také!

12:00 HOD.
JINDRA SOUKAL - JÁ V MOŘI, MOŘE VE MNĚ
Volné vyprávění potápěčského instruktora a cestovatele Jindry Soukala. Povídání o tom, jak ovlivnilo moře jeho život v posledních dvaceti letech, kdy se potápěl, natáčel a podnikal na mnoha místech naší planety.

13:00 HOD.
BOB STUPKA - OD PACIFIKU K ATLANTIKU
Cesta napříč jihoamerickým kontinentem nás zavede do ztraceného města Inků Machu Picchu, zavítáme na kouzelnou a tajemnou planinu Altiplano, povíme si o pravém argentinském „stejku“ a každého jistě uchvátí nádherné vodopády Iguacú. A na závěr? Cidade Maravilhosa - úžasné město Rio de Janeiro, město samby, karnevalu a pláží. Skvělá cesta napříč Jižní Amerikou.

14:00 HOD.
VILIAM POLTIKOVIČ - TOUHA PO ABSOLUTNU
Indie prostřednictvím buddhismu a jógy ovlivnila nejen celou Asii, ale v několika posledních desetiletích i západní svět. Svět svatých mužů Indie má přiblížit právě tato přednáška. Vyvstává v ní živá duchovní tradice prastaré Indie, kterou nesou indičtí svatí muži, s nimiž autor knihy žil a putoval během natáčení řady dokumentárních filmů.

15:00 HOD.
ADAM CHROUST - STINGL: TAJEMSTVÍ 280 KUFRŮ
Legendární český cestovatel a spisovatel Miloslav Stingl po desítkách let zarytého mlčení souhlasil se zpracováním a zveřejněním svého neuvěřitelného životního příběhu. O téměř šedesát let mladší Adam Chroust na jeho biografii pracoval přes 4000 hodin. Jak se mu podařilo prozkoumat Stinglův tajný desetitunový archiv ukrytý ve 280 kufrech a 150 bednách? Desítky tisíc dokumentů, fotografií, stovky příběhů a dalších pokladů musel vměstnat do jedné výpravné knihy. Miloslav Stingl spolu s Adamem Chroustem odhalí, jak kniha vznikala, a jaké tajemství skrývala zapovězená Stinglova vila. Na konci pořadu autogramiáda.

16:00 HOD.
MARTIN PROCHÁZKA - SETKÁNÍ S GIGANTY
Když prý velrybě pohlédnete do očí, dá se vidět až do její duše. Něco na tom bude, ten pohled se nedá s ničím srovnat a i vy přímo cítíte, jak si ona prohlíží vás. Jaké to je, setkat se s patnáct až dvacet metrů dlouhým keporkakem ve vodě? Co jsou vůbec tito kytovci zač a proč se jim často říká: "zpívající velryba"?


NEDĚLE 19. 2. 2017 (doubles)

10:00 HOD.
EVA KRUTILKOVÁ A MARTIN PÁV - PŘÍBĚHY Z KIBERY
Vítejte v Kibeře - největším slumu východní Afriky. Čeští filmaři představí nový film Příběhy z Kibery, který vzniká ve spolupráci s rozvojovými pracovníky. Snahou tvůrců je ukázat, že i v chudinském prostředí žijí angažovaní a tvrdě pracující lidé, kteří se originálním způsobem snaží řešit problematická témata slumu jako jsou bezpečnost, zdravotní péče, recyklace materiálu, ženská témata ad. Nevzdávají se a řeší problémy s tím, co mají.

11:00 HOD.
JANA A DAN URBANOVI - DOKOLA KILEM - ASIJSKÁ ETAPA
Jak se dá doma na koleni a bez garáže vyrobit prakticky od nuly expediční speciál (Škoda 100) a jak se připravuje velká cesta? Janě a Danovi se podařilo projet celkem 15 zemí - 16 475 km. Na vlastní oči poznali život v Íránu, Turkmenistánu, Uzbekistánu, Kazachstánu a v dalších zemích. Nevšedních zážitků během cesty měli nepočítaně...

12:00 HOD.
MIREK NÁPLAVA A HONZA TUTOKY - SRDCAŘI V AFRICE
Přestože najezdili tisíce kilometrů a v obytném terénním náklaďáku MAN strávili kus života, nejedná se o klasickou road movie. V průběhu tří let vznikal dobrodružný seriál, od velkých bílých žraloků, přes offroadový adrenalin, po treky na vrcholy Dračích hor. A taky o věcech, které by vás možná ani nenapadly - třeba o potápění za krokodýly v deltě Okavanga, spaní v kamenných rondelech pastevců v Lesothu, úspěšném zátahu na pytláky slonů a nosorožců nebo bláznivé jízdě drezínou po opuštěné železnici podél Garden Road.

13:00 HOD.
VAŠEK SŮRA A PETR HORKÝ - PŘECHOD JEZERA KHUVSGHUL
Cože, Mongolsko jako polární destinace? Ano! Důstojné mrazy kolem minus 30, kamióny na ledu, poloutopené mikrobusy, diCaprio na cestě za dobrodružstvím, běhající Honza. A k tomu dva čeští polárníci, uskutečňující historicky první zimní přechod jezera. Unsupported, unassisted + 2 piva. Další jedinečná show českých polárníků.

14:00 HOD.
PETR SLAVÍK A PETR KAŠPAR - VE STOPĚ PREDÁTORA
Fotograf divoké přírody Petr Slavík je Ve stopě predátora. Nestřílí, loví fotografie. Režisér Petr Kašpar zaznamenává toto dobrodružství pro televizní diváky. Během natáčení (zatím) 3 dílů seriálu o největších suchozemských predátorech naší planety se vydali do brazilského Pantanalu, do pouště Kalahari a do severozápadního Tien Shanu v Kazachstánu. Ta poslední cesta mohla stát Petra i život...

15:00 HOD.
KLÁRA KOLOUCHOVÁ A PETR JAN JURAČKA - EXPEDICE K2
Klára Kolouchová je jediná rodilá Češka, která kdy stála na vrcholu nejvyšší hory světa, Mt. Everestu. Je to zkušená horolezkyně, která má za sebou úspěšné výstupy na nejvyšší hory Jižní i Severní Ameriky a Evropy. Je to všemožně schopná žena, ale k fotografii a filmu si příliš hluboký vztah zatím nevybudovala. Zkrátka fotí na automat… A protože chtěla mít na svůj pokus o K2 celoživotní vzpomínku, přizvala si k sobě Petra Jana Juračku, fotografa, pilota dronů a nadšeného horala teoretika. Petr nikdy předtím nestál výš, než ve třech a půl kilometrech. Jak to celé dopadlo? No přeci světovým rekordem!

DOPROVODNÝ PROGRAM:
- VÝSTAVY
- CESTOVATELSKÉ KNIHKUPECTVÍ
- MEXICKÉ ŠPERKY

Místo konání akce: Výstaviště Praha, Výstaviště, Praha Holešovice, Praha
Datum začátku akce: 18. Února 2017 10:00
Datum ukončení akce: 19. Února 2017 17:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.1047N 14.4308E

Případné změny si prověřte na webu akce Worldfilm PRAHA 2017

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce