Záhadná a drsná Namibie

Akce Vyškov

Záhadná a drsná Namibie
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.motani.cz
Další akce ve městě Vyškov

Záhadná a drsná Namibie

TERMÍNY
http://motani-photography.com/photo/diashow/terminy.html

ANOTACE
Na naší další cestě se vydáme opět do své milované Afriky. Po patnácti letech se vracíme do úchvatné a záhadné Namibie plné unikátních přírodních pokladů, kde začalo naše vůbec první AFRICKÉ DOBRODRUŽSTVÍ.
Jako první se spolu vydáme do NAMIBSKÉ POUŠTĚ, nejstarší pouště na světě. S náhonem na čtyři kola, ale i osobním autem budeme zdolávat velmi těžký terén. HLUBOKÝ A ZRÁDNÝ PÍSEK nás ve svých spárech několikrát uvězní.
Ve vyprahlé poušti budeme objevovat prapodivné pouštní rostliny a nesmírně zajímavá zvířata. Spatříme DUHOVĚ PRŮHLEDNÉ GEKONY, hbité ještěrky, vzácné chameleony, bílého tančícího pavouka i černé brouky, kteří pijí ranní mlhu. S napětím si prohlédneme také POUŠTNÍ ZMIJI, než nám hbitě zmizí v sypkém písku. Podrobně se podíváme na pichlavé rostliny nara a pouštní rostlinu WELWITSCHII PODIVNOU, která se dožívá stáří až dva tisíce let.
Mlhavé namibské pobřeží rozveselí obrovská hejna růžových plameňáků, na kousek ryby budou čekat bílí pelikáni. Velmi veselé chvíle si užijeme MEZI ZVĚDAVÝMI LACHTANY. Na souši i na kajaku budeme pozorovat malá roztomilá mláďata s očima jak velké černé knoflíky.
Potom zamíříme daleko na jih. Cestou budeme obdivovat ohromné STROMOVÉ ALOE, které rostou mezi červenými velkými kamennýni kostkami. Tady mají své rejdiště hbití DAMANI a modré ještěrky. Budeme hledat také divoké koně, kteří se naučili žít v nehostinné poušti.
Prozkoumáme oblast okolo města Lüderitz, kde se těží drahocenné diamanty. Důkladně prolezeme staré OPUŠTĚNÉ DIAMANTOVÉ MĚSTO - dům od domu. Naše stopy v písku pak nadobro zavane silná PÍSEČNÁ BOUŘE.
Nahlédneme také do pradávných dějin země. Vedle petroglyfů a ZKAMENĚLÝCH STROMŮ objevíme i oblast, kde před lety objevili zkamenělé malé prakrokodýly.
Vydáme se hledat také tajemné VZÁCNÉ POUŠTNÍ SLONY. Budeme pozorovat nejen roztomilá slůňata, ale i souboj dvou mladých sloních samců. Opět se budeme potýkat s nehostinnou a zrádnou pouští.
Vydáme zkoumat obávané a pusté POBŘEŽÍ KOSTER, kde ztroskotalo na šest set lodí. Na ztroskotanou posádku totiž dříve čekala JISTÁ SMRT, neboť dál do vnitrozemí není nic než trýznivé sucho, spalující slunce a vyprahlá poušť. Povíme si neskutečný PŘÍBĚH JEDNÉ NEŠŤASTNÉ LODĚ. A co víc, na Pobřeží koster straší – a my se nemůžeme dočkat rána.
Poté budeme obdivovat svět afrických zvířat. Zvědavé žirafy budou otáčet za námi své dlouhé krky. V křoví se objeví plachý vzácný NOSOROŽEC. Zatímco budou mangusty hledat svou kořist, PŘEPADNOU OPICE NÁŠ KEMP.
Na naší třetí cestě se vydáme do srdce Namibské pouště – mezi vysoké červené duny. LET BALÓNEM nás tak moc uchvátí, že se na druhý den proletíme nad dunami také malým letadlem. Z výšky pozorujeme osamělé oryxe, na stráních pak nespočetné záhadné kruhy.
Dostaneme se do velmi blízkého a nadmíru srdečného kontaktu s nejrůznějšími namibijskými kmeny. Nejzajímavějšími budou kmeny Herero, Damara a Křováci. Hlavně nás pak bude zajímat KMEN HIMBA, kde se ženy celý život nemyjí a své tělo natírají červenou hlinkou rozetřenou s voňavým tukem. Zastavíme se také ve městě, kde žijí míšenci bastardové. Odvážíme se vkročit i do CHUDINSKÉ ČTVRTĚ na okraji města Swakopmund.
V chudinské čtvrti Katatura, na okraji hlavního města Windhoek, se však ocitneme ve špatnou dobu na špatném místě. Jsme NÁSILNĚ OKRADENI. Foťák, objektivy, blesk, pas, kreditní karty, ... jsou pryč. Co však zloději netuší je, že máme kameru v navigaci. Střežíme ji jako oko v hlavě, neboť na videu jsou USVĚDČUJÍCÍ DŮKAZY.
Velký smutek a zklamání zaženeme pobytem mezi divokými zvířaty. V NÁRODNÍM PARKU ETOSHA si jako milovníci zvířat přijdeme opravdu na své. Vedle spousty zeber, antilop a žiraf spatříme i vzácné nosorožce černé. Pokocháme se pohledem na KOUPAJÍCÍ SE SLONÍ STÁDA. Sledováním lví smečky naše zvířecí dobrodružství ovšem nekončí. Spatříme ještě hbité mangusty, opatrné DAMANY, osamělé šakaly, hyeny i flekatého leoparda. Ve volné přírodě se půjdeme na procházku s rychlými GEPARDY. Poznáme také, jaké to je, mít PAVIÁNA ZA KRKEM.
Hrdinů, kteří nám na naší velmi náročné cestě napříč záhadnou a drsnou Namíbií pomohli, je hodně. Nakonec se ukáže, že největším hrdinou je však MALÁ ŠEDÁ MYŠ, která se postará, aby byla Namibie nejen nádherná, ale i něco lepší.

Místo konání akce: Kino Sokolský dům Vyškov, Tyršova 2, Vyškov
Vstupenky: http://www.kinovyskov.cz/klient-1183/kino-301/stranka-10636
Datum začátku akce: 17. Dubna 2018 19:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2771N 17.0044E

Případné změny si prověřte na webu akce Záhadná a drsná Namibie

Jméno organizátora: Kouzelná Planeta - cesty, fotografie, film, reportáže a promítání
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Filozofie pro život
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha