Zažít město jinak před kinem Aero 2017

Akce Praha

Zažít město jinak před kinem Aero 2017
Akce pro děti, Kultura
Web organizátora:
www.kinoaero.cz/
Další akce ve městě Praha

Zažít město jinak před kinem Aero

Už pošesté můžete před Aerem v sobotu 16. 9. 2017 Zažít město jinak, konkrétně bez aut. Od 12.00 do 20.00 se křižovatka Biskupcovy a Ambrožovy změní na prostředí velmi vstřícné ke všem chodícím a sedícím milovníkům volného prostoru. Kromě divadelně-hudebního programu představíme i sympatické podniky z okolí. Pokud byste se chtěli letos do akce zapojit třeba jen vlastnoručně napečenými buchtami, rádi se o tom dozvíme víc na adrese info@kinoaero.cz. Budeme se na vás těšit!

PROGRAM
13:30 | YUBOX /I Wish You Love/ - taneční představení
14:00 | Divadlo koňa a motora – Žabáci – představení pro děti
14:45 | Rap Boy
15:05 | Crewtones – koncert
15:45 | Underground Comedy - stand-up show
16:00 | Praha neznámá – komentovaná prohlídka po Jarově (sraz na dvorku před kinem)
16:25 | Divadlo koňa a motora – Macbeth
17:10 | taneční workshop Dance Studio 7
18:00 | Metoděj a Dozer Freestyle Show – improvizovaná exhibice slam poetry
18:40 | Bad Shirley and the Bacon Supremes – koncert

YUBOX /I Wish You Love/
https://www.facebook.com/yuboxIWISHYOULOVE/
Ukázka z tanečního filmu v choreografii Milana Odstrčila. Jsou momenty, které se objevují v životě každého z nás. Kdo někdy potkal člověka, se kterým by mohl prožít zbytek života, ale po čase zjistil, že to nelze? Ačkoli, čas je relativní… Láska proměnlivá… Tančí Tamara Kšírová a Vojtěch Rak. Režie Lukáš Kadliček.

Divadlo koňa a motora
http://www.divadlokonaamotora.eu
Divadlo koňa a motora se soustředí na současné kočovné divadlo, tedy na formu pouličního, open-airového a outdoorového divadla.

Žabáci
Pohádka o dvou nerozlučných přátelích, dvou lehce zmatených žabácích, kteří zažívají spoustu dobrodružství a trablů, které se ale jako Laurel a Hardy ze zvířecí říše snaží poctivě vyřešit, i když jim to nejde nijak lehce. Nikdy při tom také nezapomínají na dvě důležité věci: přátelství a legraci.

MacBeth
Kultovní Macbeth, jak ho určitě neznáte. Známý příběh o zničující mocichtivosti říznutá punkem sibiřských čarodějnic. Kosti zapraští.

Rap Boy
http://beztize.ulita.cz/kluby/klub-beztize-zizkov/
,,Jsem Rap Boy, je mi 15 let a rapuju od 10. Rap je můj sen a cíl, za kterým si jdu".

Crewtones
https://www.facebook.com/facecrewtones/?fref=ts
Sedmičlenná indie kapela složená převážně ze studentů a absolventů 2.lékařské fakulty UK. V roce 2015 nahráli svoje první EP, které si můžete poslechnout na YouTube nebo Bandzone.

Underground Comedy
http://undergroundcomedy.cz
Žádné kulisy, žádné kostýmy, žádné připravené skeče. Jen komik a jeho publikum! To je stand-up show s Underground Comedy.

Praha neznámá
http://www.prahaneznama.cz
Od Aera po Šibeniční vrch vás provede Praha Neznámá. Poznáte historii Aera, "Nový Žižkov" postavený za první republiky, Židovské pece i kolonii Domov. Sraz na dvorku ve vnitrobloku před kinem v 16.00. Vstupné 60 Kč.

Dance Studio 7
https://www.dancestudio7.cz
I letos dorazí lektoři z DanceStudio7, aby vás ve víru ulice naučili swing.

Metoděj a Dozer Freestyle Show
http://www.slamoviny.cz/2015/10/17/metodej-constantine/
Freestyle rap a beatbox show v podání Metoděje a Dozera vás nenechá chladnými. Interaktivní představení baví všechny generace, rap na témata od publika, pohotové reakce a kvalitní beatbox chytne i zaryté odpůrce HipHopu!

Bad Shirley and the Bacon Supremes
Zahraniční skupina kombinující vzrušující, energetický styl irské muziky s tóny folkových blues. Hrají spolu už několik let a roztančení a rozezpívání publika jim nedělá žádný problém.

UDĚLEJ SI SÁM

Aeroškola
http://www.aeroskola.cz
Vyzkoušejte si street artovou animaci - jednoduchou a zábavnou formu tvorby animovaného klipu v městském prostředí.

Nová Trojka
http://nova-trojka.cz
Žijí tu s námi aneb kreativní tvoření s Novou Trojkou na téma naši domácí mazlíčci.

Nízkoprahový klub Beztíže
http://beztize.ulita.cz/kluby/klub-beztize-zizkov/
Jo-jo workshop doplněný o flowersticky a diabola. Vyzkoušet si můžete i skládání origami.

Ateliér Kreativní malování
https://www.kreativni-malovani.cz
Výtvarný workshop pro děti i dospělé.

Žižkovští skauti
I letos přijďte prověřit své dovednosti v jízdě na koloběžce. Bude pro Vás připraveno několik disciplín, které prověří vaše jízdní schopnosti a dopravní znalosti. K účasti nepotřebujete mít koloběžku. Vítězové závodu ve věku 6 až 15 let budou odměněni věcnou cenou. Přijďte koloběžkovat! Navíc si můžete zahrát i pouliční badminton a šachy. Akci pomáhá zajistit: Junák - český skaut, okres Praha 3, z. s.

Slackline
http://www.slack.cz
Vyzkoušejte si moderní provazochodectví s Bárou Váchovou, studentkou fyzioterapie na Fakulty tělovýchovy a sportu UK.

Kin-ball
http://kin-ball.cz/
Kin-ball je nová míčová hra s největším balonem, co jste kdy viděli. Byla vyvinuta v Kanadě pro sportovní potřeby dnešní doby. Díky účasti zkušených hráčů si můžete míč osahat a dozvědět se o sportu něco víc.

Spikeball
http://roundnet.cz/
Zkuste si týmovku pro 4 hráče podobnou beachvolejbalu, která se dá hrát téměř kdekoliv. Všechno, co k tomu potřebujete, je jedna spikeball sada.


SYMPAŤÁCI Z OKOLÍ

Integrační centrum Zahrada
http://www.iczahrada.cz
Integrační centrum je denní stacionář, který navštěvují děti s kombinovaným postižením ve věku 6—20 let. V našem obchůdku najdete výrobky našich klientů jako malovaný porcelán, zrcadla, svícny, trička, batikované tašky a zástěry, různá hedvábná překvapení, svíčky ze včelího vosku a další.

Mamma HELP
http://www.mammahelp.cz
Centrum Mamma HELP ukáže, jak provádět samovyšetření prsu. A to i v projektu I am a Breastman…. a mé ruce jsou prevence, kde se mohou o preventivních vyšetřeních informovat i muži. Dále bude možno na našem stánku zakoupit drobné dárkové předměty, které vyrábějí naše členky. A jestli návštěvníkům vyhládne, mohou ochutnat naše domácí sladkosti.

Spolek Banát
http://spolekbanat.cz
Pořadatelky hurá akcí pro děti z Banátu u Aera přichystají výstavu fotek od dětí z Eibenthalu, pop-up hřiště a k mání budou i vyhlášené banátské dobroty.

Hi-Fi studio LONG PLAY audio
http://www.longplay.cz
Prostor pro tvé ucho. Prodáváme vinyly, gramofony, zesilovače, reprosoustavy, přehrávače, kabely a příslušenství. Můžete vyzkoušet sestavy jak v excelentním poměru zvuk/cena, tak i komponenty pro opravdu náročné.

Tea Lounge
Užijte si jedinečný a nezapomenutelný zážitek z těch nejdelikátnějších příchutí vodních dýmek. Obklopí vás vlnou relaxu a pohody.

Jasiju
https://www.instagram.com/jasiju_/
Přednášky o fungování módního průmyslu, fast fashion a znovuvyužitelnosti oblečení. Workshopy v chill zóně a možnost zakoupení ručně šitých výrobků.

magifešn
http://magifesn.cz
Originální český design z rukou grafičky, ilustrátorky a fotografky Magdalény Ráblové. Magi používá etické materiály, které jsou certifikované a férové k lidem, zvířatům, životnímu prostředí i zdraví. V sortimentu naleznete 100% bavlněná pánská i dámská trička, plátěné tašky, polštáře a nově také plakáty. V limitovaných edicích hrníčky, plátna, placky, apod.

OVÁ šperky
https://www.facebook.com/OVAsperky/
OVÁ je zbrusu nová značka minimalistických šperků z plexiskla, pro kterou jsou čisté tvary způsobem dialogu mezi vlastní osobností, okolím i samotnými šperky, které lze navzájem kombinovat. Natáčením, vrstvením a posouváním základních tvarů si najdete vlastní originální způsob nošení.

Hračky Odjinud
http://www.hrackyodjinud.cz
"Hračky odjinud" nabízejí designové hračky a hry z celé Evropy pro děti 3 - 15 let. Některé z nich nekoupíte nikde jinde než u nás. Mnohé hračky sami zkoušíme. Pojďte si je vyzkoušet i vy do našeho stánku!

SIMI (Sdružení pro integraci a migraci)
http://www.migrace.com
Jsme lidskoprávní organizace, která na Praze 3 poskytuje bezplatné právní a sociální poradenství cizincům. Kromě toho se věnujeme práci s veřejností s cílem omezit xenofobii a rasismus. Na stánku představíme naše aktivity Foodblog aneb recepty s příběhem, Interkulturní setkání, blog Bez vrásek, platformu Jsme to my, služby Interkulturních pracovníků a nebo naše poradenství. Zahrát si můžete přijít hru "Poznej z jaké země věci jsou" a nebo zkusit migrační kvíz. Na stánku budou k prodeji také předměty s motem "Můj soused je cizinec, no problem".

Magna
http://www.magna.sk/magna-nemocnica/lieky/terapeuticka-strava
MAGNA je slovenská humanitární organizace, jejímž posláním je zabezpečovat zdravotní, nutriční a sociální pomoc dětem a jejich rodinám v krizových oblastech světa. V rámci dne podvýživy bude na ZMJ nabízet ochutnávky terapeutické stravy.

EMILY
https://www.facebook.com/slaskou
Mám maličkou kuchyň, a v té kouzlím. Do skleniček vám pro radost chytám vůně, uzavírám pod víčko, nadepisuji jako "Blančin domácí dežodorant". A postupně přidávám další kousky ručně vyráběné kosmetiky v souladu se zdravím a přírodou.

Ateliér Dubina
https://www.fler.cz/shop/atelier-dubina
Ateliér Dubina se přestěhoval ze slovenské samoty do pražského 2+1, kde se v obýváku tvoří, kreslí, stříhá a váže. Těšte se na notesy, knížky, pexesa, pohlednice a zrcátka s ilustracemi Veroniky Koucké.

natyris
http://shop.natyris.com
natyris to je nespoutané tvůrčí duo Luisa&Kristýna, máma&dcera. Šijeme oblečení dle vlastních návrhů a střihů, hýřící optimismem a barvami :) Baví nás vše veselé, hravé a pohodlné. A co je to nejvtipnější? Na naše trička se dá psát klasickou křídou, takže nikoho nápis na triku nestačí omrzet, naopak umožní vyjádřit se velmi aktuálně –takové statusy na triku. Prostě co na srdci, to na triku!

DOBROTY

Aerobar
http://www.kinoaero.cz
Detašovaný bar spolu s naším bistrem, ve kterých se budete vznášet.

Kavárna U Amálky
https://www.facebook.com/caffegalerieamalka/
Příjemná kavárna, kde si sice neposedíte, ale zato zde můžete obdivovat a zároveň zakoupit spoustu zajímavých a originálních šperků od českých výtvarníků.

CoffeeVan
https://www.coffeevan.cz
Pojízdná kavárna, ve které si můžete dát třeba italskou kávu Bazzaru v kombinaci s francouzskými crêpes. Nabídka je doplněna o prodej čerstvých domácích zákusků, jako jsou např. brownies.

Zastav se
https://www.facebook.com/zastavsekonevova61/
Kavárna Zastav se se zrodila na Žižkově v Koněvově ulici. Její předností je dobrá káva „bez hipsterských zásad.“ Jsme tu pro lidi a lidi pro nás.

Vinotéka Spiritus Vinus
http://www.spiritusvinus.cz
Víno je přítelem člověka od nepaměti. U našich milých sousedů z ulice Biskupcova si můžete vybrat z celé řady značek, odrůd a druhů.

Sýrárna Jiřák
https://www.facebook.com/Sýrárna-Jiřák-165649216826789/?fref=ts
V našem malém, ale stylovém krámku prodáváme sýry - holandské, francouzské, norské, švýcarské, kyperské, italské, české i slovenské.

Tasty Talkings
http://www.tastytalkings.com/
Tasty Talkings jsou pár ze Žižkova, který má rád dobré jídlo a cestování. A hlavně Asii. Více se můžete dozvědět na jejich blogu. Na ZMJ by chtěli lidem připravit své oblíbené pokrmy a poznat nové sousedy.

Místo konání akce: Kino Aero, Biskupcova 31, Praha
Datum začátku akce: 16. Září 2017 12:00
Datum ukončení akce: 16. Září 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0902N 14.4719E

Případné změny si prověřte na webu akce Zažít město jinak před kinem Aero

Jméno organizátora: Kino Aero
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha
MÍŠA RŮŽIČKOVÁ: MINIDISKO PRO PRINCE A PRINCEZNY
Kulturní centrum Novodvorská, Novodvorská 1013/151, Praha 4, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha