Ženy na pokraji nervového zhroucení

Akce Brno

Ženy na pokraji nervového zhroucení
Divadlo
Další akce ve městě Brno

Ženy na pokraji nervového zhroucení

ztřeštěná muzikálová komedie

Hudební skladatel David Yazbek, jehož veleúspěšný muzikál Donaha! obletěl celý svět a i naše divadlo jej s úspěchem už několik sezón uvádí, volí s oblibou za předlohy svých muzikálů špičkové filmové komedie. Tentokrát sáhl spolu s libretistou Jeffrey Lanem po proslulé, rozkošně ztřeštěné komedii věhlasného španělského režiséra Pedra Almodóvara z roku 1987 s předlouhým názvem Ženy na pokraji nervového zhroucení (broadwayská premiéra muzikálové verze se odehrála v roce 2010, v loňském roce ve výrazně upravené verzi dobyla i londýnský West End).

V ulicích Madridu konce 80. let, města pulzujícího životem, překotným rozvojem, uměním i vášněmi, se odehrává příběh dabingové herečky Pepy a jejích přítelkyň a známých. Právě v den, kdy se postupně ukazuje, že je opravdu těhotná, ji její milenec Iván náhle opouští. Než se s ním stačí spojit, aby jí svůj nepochopitelný čin vysvětlil, setká se s jeho bývalou ženou Lucíou, právě propuštěnou po dvaceti letech z nervového sanatoria, i jeho synem a jeho snoubenkou. Její nejbližší přítelkyně modelka Candela volá o pomoc; právě zjistila, že její nový milenec Malik je hledaný šíitský terorista… Lucía se s feministickou advokátkou Paulínou připravuje k soudu, u něhož se má Iván zodpovídat za to, že ji před dvaceti lety opustil. A Pepa s pomocí dobrosrdečného taxikáře hledá dál po celém Madridu řešení všech těchto náhle nastalých problémů…

Děj komorního muzikálu kombinuje prvky feydeauovské frašky s hispánskou citovostí i temperamentem, projevujícím se i ve strhující jazz-rockové hudbě inspirované španělskými žánry a rytmy, např. flamencem.

Místo konání akce: Jan Brožek-fan, Lidická 16, Brno
Datum začátku akce: 20. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 20. Února 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2015N 16.6083E

Případné změny si prověřte na webu akce Ženy na pokraji nervového zhroucení

Jméno organizátora: Jan Brožek-fan
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Všelibice
Kulturní dům Všelibice, Všelibice
Dívčí válka | Světlá pod Ještědem
Kampelička, Rozstání 1, Světlá pod Ještědem, 46343, Světlá pod Ještědem
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Dívčí válka | Modřišice
Kulturní dům Podháj, Modřišice