22. ROČNÍK SALONU FILMOVÝCH KLAPEK VE ZLÍNĚ

Akce Zlín

22. ROČNÍK SALONU FILMOVÝCH KLAPEK VE ZLÍNĚ
Festivaly, Jiné akce, Výstavy
Web akce:
www.zlinfest.cz
Web organizátora:
www.zlinfest.cz
Další akce ve městě Zlín

Poslední, pátou zastávkou končí ve Zlíně cesta letošního již 22. ročníku projektu Salonu filmových klapek, který je tradiční součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu. Unikátní umělecká díla od předních českých výtvarníků ztvárněná na filmové klapce zde budou k vidění hned na 2 výstavách. V prostorách OZC Zlaté Jablko si je návštěvníci mohou prohlédnout od 14. května do 22. května. Poté se klapky přesunou do Kongresového centra Zlín a vystaveny zde budou do 25. května. Putování letošní Klapka tour tradičně ukončí aukce, která se letos uskuteční v neděli 26. května v Kongresovém centru ve Zlíně v době konání 59. ročníku Zlín Film Festivalu – Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež.

Letošní kolekce Salonu filmových klapek čítá 123 originálních děl. Mezi výtvarníky, kteří filmovou klapku povýšili na umělecké dílo, nechybí ani letos taková jména, jako je Kristián Kodet, Iva Hüttnerová, Jiří Slíva, Kateřina Miler, Ivan Baborák a další významní výtvarníci.

Výtěžek aukce bude stejně jako v přechozích letech věnován na podporu autorských snímků studentů filmových škol a dalším začínajícím tvůrcům. V úterý 28. května dopoledne vybere Nadační fond FILMTALENT ZLÍN na základě soutěže projekty (výstavy, dokumentární, hrané a animované filmy), mezi které se výtěžek aukce rozdělí.

Za dosavadních 21 ročníků existence Salonu filmových klapek vzniklo přesně 2369 klapek, které byly vydraženy za celkem 32 934 600 korun. Historii této unikátní výstavy mapuje také unikátní publikace „20 Salon filmových klapek 1998 – 2017 Zlín, která vyšla v roce 2017 a podrobně představuje jednotlivé ročníky, zahrnuje kompletní přehled všech vytvořených klapek, komentáře výtvarníků i úspěšných dražitelů klapek a představuje také více než 350 projektů, které byly celkovou částkou přes 30 milionů korun z dražeb těchto uměleckých děl podpořeny.

Více informací na www.zlinfest.cz
Jméno organizátora: ZFF
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce