25. SALON FILMOVÝCH KLAPEK V BRNĚ

Akce Brno

25. SALON FILMOVÝCH KLAPEK V BRNĚ
Akce pro děti, Kultura, Výstavy
Další akce ve městě Brno
Podrobnější informace: tel.: +420 602 576 870 email: katerina.martykanova@zlinfest.cz

Projekt spojující výtvarné a filmové umění je nedílnou součástí Zlín Film Festivalu a v termínu od 30. dubna do 7. května se představuje v brněnském obchodním centru Galerie Vaňkovka.

Výstava kolekce filmových klapek ukazuje více než 120 klapek od výtvarníků zvučných jmen, které jsou součástí letošního 25. Salonu filmových klapek. Unikátní projekt, do kterého výtvarníci vkládají svá díla následně dražená během Zlín Film Festivalu, pomáhá z výtěžku financovat práce studentů filmových škol a začínajících filmařů.

Svými klapkami se do Salonu pravidelně zapojují například Kristian Kodet, Iva Hüttnerová, Kateřina Miler nebo Jiří Slíva.

Kolekce klapek se po výstavě v Brně přesune zpět do Zlína, odkud se začátkem března vydala na svou pouť po českých a moravských městech. Od 11. května je čeká poslední zastávka ve zlínském OZC Zlaté jablko, následně už se přesunou do Kongresového centra, kde se 29. května od 13 hodin uskuteční dražba klapek.

Z výtěžku aukce klapek jsou již tradičně podporovány filmové projekty studentů filmových škol a dalších mladých tvůrců. O finanční podporu se u Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN mohou ucházet autorské snímky hrané, animované i ty pohybující se na hranici dokumentu.

Za celou historii Salonu filmových klapek bylo vydraženo 2 749 umělecky ztvárněných klapek a celkově vynesly již 40 989 000 Kč. Nejúspěšnější je stále klapka Libora Vojkůvky „Touhy plná, klapka rozevřená“, kterou zájemce v roce 2008 zakoupil za 199 tisíc korun. Kompletní kolekce je k vidění na webu salonfilmovychklapek.cz, který obsahuje přehled všech klapek ze všech uplynulých 24 ročníků Salonu, navíc přidává informace o jednotlivých autorech a další zajímavosti.

Více na www.zlinfest.cz a www.salonfilmovychklapek.cz

Jméno organizátora: Salon filmových klapek
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce