Adventní benefiční koncert pro Danielku a asistenčního psa Brita

Akce Děčín

Adventní benefiční koncert pro Danielku a asistenčního psa Brita
Koncerty
Další akce ve městě Děčín

Adventní benefiční koncert pro Danielku a asistenčního psa Brita

DANIELKA A ASISTENČNÍ PES BRITA
Výcvik asistenčních i canisterapeutických psů je velmi časově i finančně náročný. Asistenční fenka Brita, je již u Danielky v Děčíně. Danielka je velmi citlivá slečna, která trpí zákeřnou nemocí Myopatií. Potřebuje pomoci posílit sebevědomí a zároveň se začlenit do společnosti. Pomoci s různými úkony doma, venku i ve školním zařízení.
Britu jsme si vybrali z osmi štěňátek v malé vesničce u Karlových Varů. Téhle malé, černé kuličce bylo tou dobou pouhých sedm týdnů. Nejdříve jsme zkusili předvýchovu u známých, ale bohužel pro nedostatek času přešla zpátky k nám po měsíci. Celá naše rodina začala s rozmalováním  a návykům hygieny. Brita byla naprosto úžasná, poněvadž ve čtyřech měsících už zvládala venčení na výbornou.
V předvýchově jsme dále pokračovali v soužití rodinném, místečko a samozřejmě povolení do postele, ale pouze a jen s povolením. Přivolání, sedni, lehni, podávat aportky, přetahování a různé hry. Vše zvládala perfektně a velmi rychle. Proto jsme si řekli, že Brituška zůstane u nás a naučíme jí terapii a velice jsme přemýšleli, mít od ní štěňátka do spolku. Bohužel, z rodinných důvodů jsme to nemohli uskutečnit.
Zařadili jsme jí do výcviku, udělali veškerá veterinární vyšetření a kastraci. Vše dopadlo na výbornou a dva měsíce poté se nám ozvala maminka Danielky se žádostí o asistenčního psa.
Maminka s Danielkou přijeli k nám na adresu sídla spolku, aby se s Brituškou viděly. Během seznámení si obě padly do oka. Viděli jsme, že Danielka je velmi citlivá slečna, která potřebuje od psa povzbudit, rozesmát, mazlení, podávat veškeré upadlé předměty, pomoci se svlékáním a doprovod i do školy. Otevírat dveře, podávat i přinášet věci druhé osobě. A tak jsme mohli cíleně začít s výcvikem.
Jelikož je Brita velmi učenlivá a chytrá, výcvik probíhal poměrně dobře. Po poradě s trenéry v Praze jsme pokračovali tam. Musela se naučit jízdu v metru, tramvaji, autobusem, vlakem, eskalátory, schody. V Praze cvičila necelé dva měsíce.
Poté se nám vrátila zpět do Kadaně a my se těšili na Danielku s maminkou, které s námi strávili celý víkend, kdy s Brituškou společně cvičili a spali spolu v posteli . Celý víkend jsme zjišťovali, co vše bude Danielka od Britušky ještě potřebovat. A zjistili velmi zásadní věci: přinést zvonící mobilní telefon, přikrývat dekou, otevřít zásuvku a vyndat potřebné věci. V posteli spát, ne na nohou, podat školní batoh a vyndat z něj školní pomůcky, svačinu či pití. Plus jízdu na plošině.
Začali jsme s dalším tréninkem, na celém výcviku Brity se podíleli tři trenéři. Dne 11.8.2017 složila Brita náročnou zkoušku asistenčního a canisterapeutického psa. 28.8.2017 jsme předali Britu Danielce, která se na ní velmi těšila.
I po předání Brity, jsme v neustálém kontaktu s rodinou a máme obrovskou radost. Holky se sžívají opravdu na výbornou a dodržují vše, co jsme je naučili.
Celkový projekt Danielka a asistent Brita vychází na 220.000,- Kč. Britu jsme předali ve věku 23 měsíců. Zaslali jsme projekt již nadacím, bohužel nemáme zatím odezvu. Celkem jsme obdrželi 15.000,- Kč od dobrovolných dvou dárců a 20.000,- z projektu cesta z Kadaně ke Kadani.
Dnešním dnem, sháníme 185.000,- Kč. Děkujeme všem, za každou korunku.
Přispět je možné i přímo na náš transparentní účet 2800405769/2010 a do poznámky napsat Danielka a Brit.
Moc Vám všem děkujeme

Místo konání akce: Zámek Děčín, Zámek Děčín, příspěvková organizace statutárního města Děčína, Dlouhá jízda 1254,, Děčín
Datum začátku akce: 3. Prosince 2017 18:00
Datum ukončení akce: 3. Prosince 2017 19:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.7792N 14.2106E

Případné změny si prověřte na webu akce Adventní benefiční koncert pro Danielku a asistenčního psa Brita

Jméno organizátora: Andělé bez křídel o.s.
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce