Adventní jarmark ve Slavonicích 2017

Akce Slavonice

Adventní jarmark ve Slavonicích 2017
Akce pro děti, Jarmarky a trhy
Web organizátora:
www.slavonice.cz
Další akce ve městě Slavonice

Adventní jarmark ve Slavonicích

Advent 2017 ve Slavonicích zahájí již tradičně první adventní neděli – 3. prosince - ADVENTNÍ JARMARK, od 13 – 18 hodin
Spolek Slavonická renesanční společnost, Město Slavonice a Spolkový dům srdečně zvou všechny občany na DESÁTÝ adventní jarmark v pořadí.
Bude se odehrávat opět kolem kašny na náměstí Míru a také na nádvoří Spolkového domu. A na co se můžete těšit? Určitě na několik novinek a zajímavý kulturní program. Vedle klasického zpívání dětí ze Základní školy, které budou zpívat před rozsvícením vánočního stromu, se mohou děti zabavit při dílnách, jarmark zahájí vystoupení dudácké kapely BEDRNÍK, podle počasí na náměstí nebo ve Spolkovém domě. VENKOVSKÁ DUDÁCKÁ MUZIKA BEDRNÍK byla založena v květnu roku 2008. Možná, že spojení slov „byla založena“ není úplně výstižné a přesné. Muzika jako taková fungovala již dlouho předtím, pouze pod jiným názvem. Tito muzikanti doprovázeli tanečníky folklorního souboru Soumrak ze Zaluží u Českého Krumlova. V každé pravé dudácké muzice nesmějí chybět dudy. Dále je zde možné slyšet štěbetání klarinetu. Nechybí ale ani housle, viola, vozembouch a muziku samozřejmě tvrdí basa. Příležitostně se objevují i zobcové flétny. Repertoár kapely se nezaměřuje pouze na jednu, domácí národopisnou oblast - Doudlebsko, i když rozmanitost, melodičnost doudlebských písní je okouzlující. Vybírá i z ostatních regionů jižních nebo jihozápadních Čech. Občas kapela nahlédne i pod pokličku západočeského folklóru. Ve Slavonicích vystoupí s programem k adventu a její vystoupení financuje město.
Pro děti se program ladí a doplňuje, rádi bychom zapojili místní šikovné děti či dospělé, konkrétní informace budou na plakátech, na facebooku, na webech, v infocentru a leckde jinde. Vedle dílen je jisté vystoupení divadla Věž s pohádkou VČELÍ MEDVÍDCI ZPÍVAJÍ. Bráškové Brumda s Čmeldou se probudí po dlouhém, zimním spánku a protože zrovna nemají co na práci, začnou společně vzpomínat, co všechno už společně prožili. Nejvíce ze všeho se ale mají do zpěvu a tak zpívají a zpívají! Když poprvé spatří diváky v publiku, snaží se zjistit, co je to za podivný druh hmyzu.
Odpoledne si můžete ochutnat regionální dobroty, adventní pochutiny a nápoje. Přijďte se psychicky připravit na vánoce, podpořit vystupující děti, pokoupit dárečky a vůbec si užít příchod adventu. Program jarmarku ukončí rozsvícení vánočního stromu panem starostou. Srdečně všechny zveme!
Z. Chadimová, SRS, z.s.

Místo konání akce: Slavonice, Slavonice
Datum začátku akce: 3. Prosince 2017 13:00
Datum ukončení akce: 3. Prosince 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 48.9975N 15.3527E

Případné změny si prověřte na webu akce Adventní jarmark ve Slavonicích

Jméno organizátora: Slavonice
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce