Alexandrovci - European Tour 2019 (20:00)

Akce Ostrava

Alexandrovci - European Tour 2019 (20:00)
Koncerty
Další akce ve městě Ostrava

Alexandrovci - European Tour 2019 (20:00)

Světoznámý ruský armádní soubor Alexandrovci opět v Ostravě

Historie souboru Alexandrovci sahá do roku 1928, kdy soubor zahájil svou činnost s pouhými dvanácti členy. Vedl ho profesor hudby Moskevské konzervatoře Alexander Vasilijevič Alexandrov, později národní umělec. Soubor měl na frontách povzbudit unavené vojáky svým zpěvem a tancem. V průběhu druhé světové války soubor uskutečnil kolem 1500 vystoupení. Později se řady souboru rozrostly na 300 členů a stal se z nich nástroj sovětské kulturní propagandy po celém světě. Na ruské lidové písně nikdy nezapomněli.

Alexandrovův soubor písní a tanců (tak zní úplný název používaný v současnosti), který je více známý pod názvem Alexandrovci, je oficiálním armádním uměleckým souborem armády Ruské federace. Jeho členové jsou výhradně muži, kteří se vybírají na velmi náročných konkurzech. Jejich představení se skládají z ruských národních písní, církevních skladeb, ale též interpretují moderní hudbu.

Slavný ruský soubor ALEXANDROVCI chystá ke svému 90. výročí opravdu velice speciální turné. Po tragédii, která soubor zasáhla při leteckém neštěstí v prosinci 2016, se soubor v plné síle vrací na koncertní pódia, na kterých poprvé v historii vystoupí rekordních 130 členů souborů.

European Tour 2019 začíná 17. května 2019 v Praze a soubor se představí celkem na 13 koncertech v 8 městech České republiky.

Těšit se můžete na mimořádný výroční program, který nabídne opravdu to nejlepší z repertoáru Alexandrovců. Zazní všechny hity jako Svatá válka, Kaťuša nebo Kalinka v podání známého sólisty Vadima Ananěva v jeho charakteristické bílé uniformě.

1490,- / 1290,- / 990,- / 690,-
ZTP/P 99,-

20:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
LORD OF THE DANCE 2024
Ostravar Aréna, Ostrava
HABERA&TEAM – TOUR 100
Ostravar Aréna, Ostrava
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Multifunkční aula GONG, Ostrava