Anna Karenina - Státní divadlo Košice v Brně!

Akce Brno

Anna Karenina - Státní divadlo Košice v Brně!
Divadlo
Další akce ve městě Brno

Anna Karenina - Státní divadlo Košice v Brně!

Balet Státního divadla Košice přijede v prosinci 2017 hostovat s velice úspěšnou inscenací Anna Karenina! Premiéra tohoto představení proběhla 25. dubna 2017. Režii a choreografii připravil Kirill Simonov na hudbu Rodiona Ščedrina.

Délka představení: 70 min s jednou přestávkou (20 min)

Světoznámý příběh Anny Kareniny sklízí v různých zpracováních úspěchy po celém světě. Filmoví či divadelní režiséři prostřednictvím něj zkoumají společnost pohledem do lidských vztahů a nitra člověka samotného. I mladý ruský režisér a choreograf Kirill Simonov si exkluzivné pro košický balet vybral Annu Kareninu, aby odhalil proměnlivost člověka, touhu po štěstí a usilí o mravní sebezdokonalení, které jej vede k životní zralosti a moudrosti. Celkovým tragickým naladěním baletního dramatu, který může vyvolávat úzkost a nepokoj, už samotný Tolstoj vyjádřil svůj nesouhlas s buržoázním vývojem Ruska. Baletní drama Anna Karenina představí typ "nevěrné ženy", ne příliš romanticky založené, ctící morální hodnoty a také jako láskyplnou matku. Anna v mimomanželských vztazích nehledá chybějící romantiku, ale jen jednu jedinou lásku k osudovému muži.

Kirill Simonov se narodil v ruském městě Petrozavodsk v roce 1975. Choreografii vystudoval na slavné Vaganově akademii ruského baletu v Petrohradě. Získal několik prestižních choreografických cen za svoji neoklasickou tvorbu a mezi jeho přední díla patří Louskáček v Marinském divadle v Petrohradě, na kterém spolupracoval se světovým designérem Mihailomem Chemiakinomem, Madame Lionelli premiérovaná v Albert Hall v Londýně, či balet Pulcinella v Novosibiřské opeře.

Místo konání akce: Mahenovo divadlo, Dvořákova 11, Brno
Vstupenky: http://online.ndbrno.cz/incoming.aspx?mrsid=83&eventid=120402
Datum začátku akce: 6. Prosince 2017 19:00
Datum ukončení akce: 6. Prosince 2017 21:15
Pravděpodobné souřadnice: 49.1961N 16.6133E

Případné změny si prověřte na webu akce Anna Karenina - Státní divadlo Košice v Brně!

Jméno organizátora: Balet NdB
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Světlá pod Ještědem
Kampelička, Rozstání 1, Světlá pod Ještědem, 46343, Světlá pod Ještědem
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub