Band Of Heysek

Akce Hronov

Koncerty
Další akce ve městě Hronov

Band Of Heysek

Debutové album SHOVEL & MATTOCK (Indies Scope9/2017) získalo velmi pochvalné recenze a otevřelo tím kapele brány klubů a festivalů. Na jaře 2019 nahráli v Orlických horách v dřevité atmosféře roubené chalupy své druhé album I’M GLAD I MET YOU (Indies Scope 9/2019)a množství materiálu si dokonce řeklo o vydaní na vinylovém 2LP.

Kapela vznikla v roce 2015. Všichni tři muzikanti se znají velmi dlouho a velmi dobře z různých brněnských kapel. Jejich nultý koncert na festivalu Eurotrialog v Mikulově se natolik líbil, že jednak dostali pozvání i na další ročník, ale také nabídku na předskakování slavných The Smokie v Ostravě(2015). Od té doby koncertují v klubech a na festivalech zejména v Čechách, ale i Polsku, Bosně aSlovensku včetně věhlasného Blues Alive (2017) či předskakování The Animals v brněnském SONO centru (2018).

od 20:00

Na podzim roku 2018 doprovázeli trojici bluesmanů z Mississippi na českopolském miniturné se zastávkou i na šumperském Blues Alive. V létě2019 naopak zamířili se svým koncertním setem na jejich domovský festival v USA North Mississippi Hill Country Picnic. Na závěr svého bluesového putování zavítali do nahrávacího studia ve Water Valley spolu se dvěma vzácnými hosty - Kenny Brown a RL Boyce (nominován v roce 2017 na cenu Grammy). Z nahrávací frekvence kapela připravila k vydání dvě samostatná alba, z nichž první „R.L. BOYCE&BAND OF HEYSEK feat. KENNY BROWN – JUKE MY JOINT“ vychází 4/2020 opět u Indies Scope, druhé čeká na své podzimní vydání. Album vzbudilo zájem v řadě zemí. O rozhovory a zařazení do rádiových playlistů žádali v čínském Pekingu, Francii, Španělsku či Belgii.

Zatím posledním „zářezem“ bylo úspěšné vystoupení v podobě doprovodné kapely anglického rockera Phila Shoenfelta v brněnském klubu Stará Pekárna v červnu 2020.
Složení kapely: Jan Švihálek – guitar, vocal, harmonica Lukáš Kytnar – drums, background vocal Mojmír Sabolovič – bass, background vocal (special guest Omer Blentic – hammond organ)

od 20:00 hodin

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum ALDIS , Hradec Králové
ROCK FOR PEOPLE 2024
Park 360, Hradec Králové
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Hankův dům, Dvůr Králové nad Labem
Tros Discotequos
Masarykovo divadlo, Jičín
Dalibor Janda
Masarykovo divadlo, Jičín