Barbora Brabcová - klavírní recitál

Akce Tábor

Barbora Brabcová - klavírní recitál
Koncerty
Další akce ve městě Tábor

Barbora Brabcová - klavírní recitál

Divadelní křídlo PETROF prošlo v minulých měsících zásadní renovací ve své domovské továrně a právě recitálem táborské klavíristky, která se v krátké době zařadila mezi současnou elitu mladých českých pianistů, ho uvedeme zpět na naše jeviště. Dobrou volbou pro důstojné hudební přivítání jsou klavírní skladby Fryderyka Chopina, zvaného též „básník klavíru“. Zaznějí také nádherné a donedávna málo uváděné skladby Vítězslava Nováka z jeho nejnáročnějšího opusu - klavírního cyklu Pan.

Ráda bych uskutečnila jakousi „kolaudaci“ či přivítání klavíru PETROF, který divadlo vlastní. Je to klavír s velmi zajímavou historií (od koupě a lidí, kteří se o nástroj starali, až po umělce, kteří na něj hráli). Navíc mě provází celý můj dosavadní umělecký život, protože první opravdu velký koncert jsem hrála na něj (ve svých sedmi letech v roce 2001). Na tomto klavíru jsem v roce 2015 provedla jednu z nejtěžších skladeb pro klavír - Lisztovu sonátu h moll, která je inspirována Goetheho Faustem. Do mých cca třinácti let byl Petrof na pódiu DON mou alfou a omegou a bezesporu ovlivnil můj další umělecký vývoj. – Barbora Brabcová

Barbora Brabcová je absolventka Konzervatoře v Českých Budějovicích, nyní studentka na Hudební fakultě AMU v Praze pod vedením prof. Ivana Klánského a Mgr. Heleny Weiser. Na svém kontě má vítězství či úspěšnou účast v řadě prestižních národních i mezinárodních soutěží. Barbora pravidelně vystupuje na českých i zahraničních pódiích a spolupracuje s významnými hudebními tělesy. Již v patnácti letech provedla za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina Mozartův klavírní koncert A dur (K. 488) pod taktovkou Jana Kučery.

Vstupné: 150 Kč

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
CITRON - SÍLA NÁVRATŮ TOUR 2024
KD Vltava, České Budějovice
LACO DECZI & CELULA NEW YORK
Městské Divadlo, Prachatice
4TENOŘI
Kongresové centrum , Prachatice