Bennewitzovo quarteto

Akce Hranice

Bennewitzovo quarteto
Koncerty
Další akce ve městě Hranice

Bennewitzovo quarteto

Koncert mezinárodně uznávaného souboru.

Bennewitzovo kvarteto je v mezinárodním měřítku špičkovým komorním souborem, což dokládají nejen vítězství ve dvou prestižních soutěžích – v Ósace v roce 2005 a Prémio Paolo Borciani v Itálii v roce 2008, ale i pochvalné hlasy kritiky. Již v roce 2006 německý Frankfurter Allgemeine Zeitung napsal: “…obdivuhodná byla vedle zřetelné strukturace hudby zvukově krásná tónomalba a intonační čistota provedení. Jen velmi zřídka člověk zažije takto umně a efektně znějící harmonie…Veliké umění.“ Také na domácí scéně získal soubor mnohá ocenění. V roce 2004 bylo Bennewitzovo kvarteto vyhlášeno laureátem Českého spolku pro komorní hudbu při České filharmonii a v roce 2019 soubor převzal cenu Classic Prague Awards za nejlepší komorní výkon roku.

Kvarteto pravidelně koncertuje na významných českých i zahraničních podiích (The Frick Collection New York , Théâtre des Champs-Elysées Paříž, Seoul Art Center a dalších) a vystupuje také na festivalech Salzburger Festspiele, Luzerne Festival a dalších.
Soubor nese již od roku 1998 jméno houslisty a ředitele Pražské konzervatoře Antonína Bennewitze (1833-1926), který se zasloužil o vytvoření české houslové školy.

Interpreti:
Jakub Fišer – 1. housle Štěpán Ježek – 2. housle Jiří Pinkas – viola Štěpán Doležal – violoncello

120 Kč

18:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
SLET ČARODĚJNIC
Camping Žralok Plumlov, Plumlov