Bludověnka

Akce Odry

Bludověnka
Koncerty
Další akce ve městě Odry

Bludověnka

Zde na severu Hané, v podhůří Jeseníků a strážních hradů, lemována řekou Moravou se nachází druhá největší obec kraje – Bludov. Obec krášlí zámek Žerotínů, je také rodištěm malíře Adolfa Kašpara. Státní lázně Bludov jsou zaměřeny na léčbu dětí i dospělých pacientů.

Od roku 1999 zde pokračuje v tradici dechová kapela Bludověnka. V současné době má 13 muzikantů, zpěváky Ivanu Šůstkovou, Vendulu Možíšovou, Aleše Peče, Jana Večeře a několik hostujících a vypomáhajících členů. Kapela účinkuje na koncertech, městských a obecních slavnostech, plesích, zábavách, přehlídkách a dalších kulturních a společenských akcích. Je také zvána na festivaly dechových hudeb a častokrát vystupovala i na koncertech v zahraničí.

Bludověnka v roce 2016 v Tonstudio Rajchman v Dolních Bojanovicích úspěšně nahrála svůj třetí kompaktní disk „Půjdem za láskou“ a o rok později, tedy v roce 2017 kapela vydala DVD nosič „Došli vám dnes hrát“.

Bohatý repertoár tvoří vedle klasického žánru i písně moravského Slovácka, hanáckého regionu, ale i skladby taneční.

Kapela je také pořadatelem již tradičního tanečního odpoledne s názvem „Štrůdlobraní“ a Festivalu dechových hudeb v Bludově.

Začátek akce: 15. 1. 2020 18:30:00
Konec akce: 15. 1. 2020 21:30:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
TROS DISCOTEQUOS
OKO, kostel sv. Václava, Opava
MUZIKÁLY NARUBY
Zámek Hradec nad Moravicí, Hradec nad Moravicí