Bohemian Rhapsody + zajímavosti o filmu

Akce Litoměřice

Bohemian Rhapsody + zajímavosti o filmu
Kino
Další akce ve městě Litoměřice

Bohemian Rhapsody + zajímavosti o filmu

Velká Británie / USA, 2018, 134 min
Režie: Bryan Singer, Dexter Fletcher
Oslava rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět.

Tenhle film můžete vidět několikrát, navíc v Letním kině je to úplně jiný zážitek a k tomu Letní kino + a speciální program:

„Nepřesně přesný, korektní příběh“ – přednáška plná zajímavostí a zákulisních informací o snímku. Připravil jí Karel Lehner, předseda českého fan clubu Queen a autor publikace o filmu Bohemian Rhapsody.

Víme, že jste film asi již viděli. Aby ne. Vidělo ho již 15% české populace. Ale neuniklo vám z něj něco? Všimli jste si například současného zpěváka Queen Adama Lamberta? Víte, které scény jsou založeny na skutečných událostech a které jsou pouhou fikcí? Tušíte, jak měl film původně vypadat? Poznáte, jak moc šli filmaři do detailů při tvorbě scén a rekvizit a víte, že ve filmu hrál i Čech? To by chtělo film vidět ještě jednou. A to i s úvodní přednáškou Karla Lehnera. Začátek přednášky o filmu včetně hudebních ukázek v areálu Letního kina ve 20:30.

Vstupné: 100 Kč, pro členy Filmového klubu a v předprodeji přes smsticket: 90 Kč.

Možnost zakoupit vstupenku přes smsticket zde.

pátek v 20:30 až 23:30

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.