BRATŘI EBENOVÉ

Akce Kladno

BRATŘI EBENOVÉ
Koncerty
Další akce ve městě Kladno

BRATŘI EBENOVÉ

Najít další "nový" termín koncertu Bratrů Ebenů nebylo skutečně jednoduché. Setkáme se s nimi 7. října 2021! Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, pokud to vaše situace dovolí, ponechte si je a podpořte umělce, kteří to v dnešní době nemají jednoduché.

Bratři Ebenové, synové skladatele Petra Ebena a synovci Ilji Hurníka, vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu vytváří ojedinělý ebenovský zvuk. Navíc ve spojení s výjimečnými texty Marka byli a doposud jsou Bratři Ebenové na české hudební scéně jedineční.
Již koncem sedmdesátých let, kdy Ebeni vstupovali na scénu, se v jejich hudbě proplétaly vlivy klasiky, folku, rocku či jazzu a prvky vytříbeného hudebního humoru. V dnešní době je jejich hudba ještě vyzrálejší a ze svého původního kouzla neztratila nic, co by jí mohlo chybět. Kromě tria bratří Ebenových – tedy Marka, Kryštofa a Davida, tvoří kapelu rytmika působící mimo jiné v kapele ETC Vladimíra Mišíka – Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary). Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák.

20:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce