Budějcká Pádlojízda 2019

Akce České Budějovice

Budějcká Pádlojízda 2019
Sportovní akce
Další akce ve městě České Budějovice

Budějcká Pádlojízda 2019

Druhý ročník obeplutí centra Českých Budějovic po Vltavě, Malši a Mlýnské stoce. Start a cíl na Sokoláku, v rámci Budějovického Majálesu.

Netradiční a v Českých Budějovicích jediná vodácky možná „okružní“ pádlojízda.

Společné vyplutí ze slepého ramena u Sokolského ostrova je plánováno na 17:00. Nabereme kurz proti proudu řeky Malše a před Malý a Velký jez se dostaneme do Mlýnské stoky, kteráž to jako starý mlýnský náhon nebo chcete-li vodní příkop městského opevnění, obtéká historické centrum města České Budějovice, aby se následně pod Jiráskovým jezem vlila do řeky Vltavy. Na Mlýnské stoce se nachází spousta nízkých mostků, dva jezy a hlavně 300 m dlouhý tunel pod Mariánským náměstím. Naše plavba po Mlýnské stoce skončí pod hotelem Budweis, kde se krátkým přenesením lodí vrátíme do slepého ramene, a kruh se uzavře.
• Na trase se nachází 5 jezů (Malý jez - proti proudu, Velký jez - proti proudu, Stavidla Mlýnské stoky - nutno přenést, Teplárenský jez - nutno přenést, jez "za obchodkou" - po prohlídce sjízdný
• Na trase se nachází mnoho nízkých mostů, můstků, trubních vedení - plujte pomalu a s rozestupy!
• Na trase se nachází cca 250 m dlouhý tunel pod Senovážným náměstím - doporučujeme čelovky.
• Na trase nebude zajištěna žádná záchrana, není to ale nijak extra nebezpečné. Za dětské kolektivy zodpovídá vždy jejich trenér, instruktor, vedoucí!
• Průtok Mlýnskou stokou bude nepatrně navýšen tak, aby bylo možné bez problémů plout
• Vhodné pro kanoe, kajaky, paddleboardy. rafty,… Zamlada jsme to splouvali i na pramicích :-)

Organizaci akce a zajištění vhodného průtoku si berou za své českobudějovické sportovní vodácké kluby SK VODNÍ SLALOM ČB a BUDE SPORT ČB!

Kdo nemáte vlastní plavidlo: obraťte se do středečního poledne (22.5. 12:00) na Půjčovna lodí Cesta Sports na tel 731 410 081. Loď vám vydají a zpět vyberou přímo na Sokoláku (předpokládáme parkoviště - upřesníme). Na akci zapůjčí kánoi s komplet výbavou za jednotnou cenu 350 Kč: jen střízlivým, konečné slovo má půjčovna. Vesta povinná!

Ke společné pádlojízdě jsou zváni všichni příznivci pádlování jak z řad vodáckých klubů, tak z řad široké české vodácké veřejnosti!

17:00 – 20:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce