Čaroděj ze země OZ

Akce Zlín

Divadlo
Další akce ve městě Zlín

Pohádkový román amerického spisovatele Lymana Franka Bauma byl poprvé vydaný v roce 1900 a od té doby se dočkal řady literárních, filmových a divadelních adaptací. Příběh pro malé i velké inspirovaný knihou o putování holčičky Dorotky a jejich neobvyklých přátel za všemocným čarodějem Ozem odehraje Hoffmannovo divadlo v předpremiéře právě na nádvoří zlínského zámku.

 

Autorem adaptace, kterou budou mít možnost zhlédnout diváci ve Zlíně jako úplně první, je principál Karel Hoffmann. „Vycházíme z linie původního příběhu, ale přeneseného do dnešní doby. V našem pojetí se holčička Ema cítí osamělá, protože na ni rodiče nemají čas. Ona se ve snu vypraví hledat konec duhy a zažívá stejně jako její knižní předloha řadu dobrodružství se svými kamarády,“ naznačuje děj příběhu Karel Hoffmann a dodává, že představení je unikátní i tím, že herci používají speciální velké loutky tzv. puppety.

 

Kafé Zámek uvede představení v předpremiéře ve středu 1. srpna v 19 hodin. Vstupné je dobrovolné. Rezervace míst je možná na telefonním čísle 608 227 189.  Občerstvení po celý večer zajišťuje Kafé ZÁMEK.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Už ti nikdy nenaletím
Dom kultúry, Prostějov