Čelákovická hodinovka 2019

Akce Čelákovice

Čelákovická hodinovka 2019
Sportovní akce
Další akce ve městě Čelákovice

Čelákovická hodinovka

Legendární běžecký závod, který se v tomto roce uskuteční po 57. Navazujeme na tradici od roku 1955 a hned na prvním ročníku v Čelákovicích v roce 1955 byly překonány dva světové rekordy na 15 mil a 25 km. A to nikým jiným, než naším nejlepším běžcem historie Emilem Zátopkem.

I přes velké množství běžeckých závodů v posledních letech, patří Čelákovická hodinovka k ojedinělé formě běžeckého závodu, který je atraktivní jak pro samotné běžce, tak diváky. Tartanový povrch s předvídatelným terénem umožňuje závodníkům maximálně se soustředit na svůj běh, s cílem vytvoření svých osobních rekordů. Díky uzavřenému okruhu nepřichází o atmosféru celého závodu ani diváci, kteří mohou svého favorita povzbuzovat, či vše přehledně sledovat z tribuny stadionu. K doplnění atmosféry po celou dobu hraje hudba a je zajištěno drobné občerstvení.

V tomto roce bude poprvé použita moderní technologie pro měření uběhnuté vzdálenosti. Každý závodník obdrží čip, díky kterému budou zaznamenávány jednotlivá kola. Po uplynutí časomíry bude doměřena atletům uběhnutá vzdálenost nedokončeného kola.

bližší info: https://1url.cz/5MqlN

Neděle 6. října 2019 v 13:00 až 17:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce