Cestovatelský festival Letem světem 2020

Akce Plzeň

Festivaly
Další akce ve městě Plzeň

Cestovatelský festival Letem světem 2020

Na festivalu „Letem světem“ konajícím se ve dnech 6. – 7. 11. 2020 v Plzni budou návštěvníci mít možnost načerpat inspiraci, dozvědět se nové tipy a naučit se něco nového.

Již devátý ročník festivalu letos věnuje pozornost cestovatelské dvojici Thor Heyerdahl a Eduard Ingriš. Prvním pátečním přednášejícím festivalu bude Thor Heyerdahl jr., syn Thora Heyerdahla. Je odborníkem v oblasti oceánské biologie a oceánografie a pohovoří o svém otci a projektech, které společně realizovali. V sobotu dopoledne se návštěvníci budou moci těšit na přednášku českého experimentálního archeologa Pavla Pavla, který se zabýval zkoumáním možných způsobů transportu těžkých břemen při stavbě monumentálních staveb dávnověku. Bude vyprávět o cestě na Velikonoční ostrovy a o stěhování sochy moai. Na festivalu bude k dispozici její kopie, jež se využije při workshopu Stěhování sochy moai s Pavlem Pavlem. Dalším významným hostem je například český režisér, dokumentarista, producent, publicista, a cestovatel Petr Horký, jenž natočil několik desítek dokumentárních filmů. Natáčel mj. s Thorem Heyerdahlem, Arthurem C. Clarkem, Erichem von Danikenem nebo Miroslavem Zikmundem.

A kam se ještě návštěvník podívá? Například do Saudské Arábie, Peru, Norska, Korey, Antarktidy a dalších zemí. Organizátoři nezapomněli ani na rodnou vlast a návštěvníci se tak budou moci projít Zlatou stezkou v Čechách. Hlavní program tvoří komentované fotoprojekce cestovatelů, dobrodruhů, fotografů a zahraničních hostů. Dále lze vidět taneční vystoupení, výstavy fotek i artefaktů. Navštěvník ochutná exotické pokrmy, zúčastní se workshopů, prohlédne si prodejní stánky a bude se těšit ze setkání se zajímavými osobnostmi. Workshopová scéna obsahuje program jako malování hennou, tanec, výroba vlastních sandálů, malování na látky, jak se připravit na cesty či andský šamanský rituál.

120–500 Kč

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce