Charity Jam X

Akce Brumov-Bylnice

Charity Jam X
Akce pro děti, Jiné akce
Další akce ve městě Brumov-Bylnice

Charity Jam X

5.-6. 7. 2019 se již podesáté sejdeme v areálu bývalého koupaliště v Brumově-Bylnici, abychom prožili okamžiky plné adrenalinu a nevšedních zážitků, ale hlavně proto, abychom společně podpořili správnou věc. Letos premiérově ve dvou dnech!

Celý výtěžek z letošního ročníku poputuje na podporu následujících handicapovaných:

Michálek Kirschner (11 let), Ústí nad Labem
Míša se narodil s vrozeným hydrocefalem a během 1. roku života přibyly ještě další diagnózy: epilepsie, postižení všech končetin, CVI zraková vada a dětská mozková obrna. Nepřestává však bojovat. Za doprovodu prarodičů, kteří jej mají v péči, podstupuje pravidelné rehabilitace, vyzkoušel také nejrůznější terapie, díky kterým dělá pokroky – dokáže sám sedět a přetáčet se.
Výtěžek z akce usnadní financování kompenzačních pomůcek a nákladných terapií, které nehradí zdravotní pojišťovna.

Julinka Kočicová (5 let), Brodek u Prostějova
Julinka se narodila společně se svou sestřičkou Štěpánkou. První rozdíly ve vývoji dvojčátek se projevily už kolem 4. měsíce věku, kdy začala Julinka zaostávat v motorickém vývoji. Její diagnózu se však rodiče dozvěděli až o cca 1,5 roku později. Julinka trpí vzácnou genetickou vadou – Angelmanovým syndromem (označovaným též jako Syndrom šťastného dítěte). Ten se projevuje těžkým mentálním postižením, absencí řeči, motorickými problémy, bezdůvodnými záchvaty smíchu, epilepsií, poruchou spánku a termoregulace. Syndrom je neléčitelný, avšak dají se potlačovat některé jeho příznaky a symptomy.
Julinka podstupuje komplexní terapii, přičemž mnohé z úkonů nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou. Náklady na léčbu tak ročně přesahují 150 000 Kč. Získané finance pomohou pokrýt právě výdaje s ní spojené.

Sestry Zajícovy (35 a 22 let), Brno
Andrea a Jana Zajícovy, dvě mladé ženy s nelehkým osudem. Andrea se potýká s kombinovaným handicapem, který jí provází už od dětství. Přesto je opatrovnicí své mladší sestry Jany, o kterou zároveň denně pečuje. Jana totiž trpí hlubokým mentálním postižením a častými epileptickými záchvaty.
Sestry podstupují pravidelné rehabilitace. V letních měsících pak za doprovodu asistenta každoročně vyrážejí na rehabilitační pobyt do centra Rehafit v Praze, který je pro obě vzhledem ke zdravotnímu stavu velmi důležitý. Finanční příspěvek jim pomůže uhradit výdaje spojené s tímto pobytem a také náklady na nejrůznější terapeutické a hygienické pomůcky, nehrazené zdravotní pojišťovnou.

Anetka Kolínková (14 let), Zlín
Anetka trpí spinální svalovou atrofií (SMA), při níž dochází k postupnému úbytku svalstva. Je mentálně zdravá, ale v důsledku nemoci se nedokáže pohybovat, neovládá svaly jazyka ani hlasivek, s dýcháním jí pomáhají přístroje. Jediné, čím Anetka dokáže hýbat, jsou oči.
Výtěžek ze sbírky proto rodina použije na koupi zařízení Tobii, které jí umožní ovládat počítač očima, případně také na terapeutické pomůcky a pravidelné rehabilitace, jež nehradí zdravotní pojišťovna.

Leontýnka Rampírová (7 let), Luka nad Jihlavou
U Leontýnky se v nedávné době potvrdila genetická vada – vzácný Pitt-Hopkins syndrom. Leontýnka se potýká s těžkou psychomotorickou retardací, epilepsií, centrálním hypotonickým syndromem a s těžkou retardací řečového vývoje. Leontýnka jezdí pravidelně na rehabilitační pobyty a nákladné terapie, které jí posouvají v psychomotorickém vývoji malými krůčky vpřed.
Finanční podpora pomůže pokrýt náklady na schodišťovou sedačku, která rodičům usnadní přepravu Leontýnky ze suterénu rodinného domu do patra, případně také náklady na zmíněné terapie, které nehradí zdravotní pojišťovna.


Podpořme společně ty, kteří to nejvíce potřebují – ať už účastí na akci, darovaným úsměvem nebo jakýmkoliv finančním příspěvkem. Každá pomoc se počítá! Odměnou nám bude jedinečný hřejivý pocit… A co je víc? :)

clock
5. 7. o 12:00 – 6. 7. o 20:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce