Cigánski Diabli

Akce Litomyšl

Cigánski Diabli
Koncerty
Další akce ve městě Litomyšl

Cigánski Diabli

V zahraničí známi pod názvem Gypsy Devils přináší originální nové virtuózní skladby, fúze a jedinečné aranžmá, v kterých se snoubí neobyčejné hudební kombinace s nesmírnou dávkou temperamentu.

Účinkují:
Ernest Šarközi - Aranžmá a cimbál, umělecký vedoucí
Silvia Šarközi - Violoncello a zpěv
Štefan Banyák – Housle
Jozef Farkaš – Viola
Robert Fehér – Kontrabas
Zoltán Grunza - Klarinet a tarogáto

Cigánski Diabli

Hudební svět obohacují nejen vlastními hudebními projekty, ale i projekty které vytvořili pro symfonické a komorní orchestry a taktéž pro mnoho jiných skvělých umělců, s kterými spolupracují. Jako například: Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen,Vienna string quartet, Košická, Zlínska a Moravská filharmonie, Orchestr Slovenského rozhlasu, P. Gulda, R. Vargas, P. Dvorský, Gypsy Kings, R.Astley, Lucie Bílá, Jaroslav Svěcený, Desmod, Katarína Knechtová a mnoho dalších.

Kombinují díla klasiků jakými jsou A. Vivaldi, J. S. Bach, F. Liszt,T. Albinoni, J. Haydn, W. A. Mozart, N. Paganini, J. Brahms, P. Sarasate, A. Dvořák, G. Bizet, atď. s jinými hudebními žánry: Jazz, Etno, Flamenco, Gypsy music a jiné a vkládají do nich nezaměnitelné změny v rytme i harmonii obohacené jejich vlastní neopakovatelnou virtuozitou. To vše možno shrnout pod pojem Hudba a‘la Cigánski Diabli.

Orchestr Cigánski Diabli již 10 let reprezentuje Slovensko po celém světě, vystupoval již na všech 5. kontinentech a v 35 zemích včetně USA, Austrálie, Kanady, Japonska, Číny, Jižní Koreji, Mexica, Egyptu a téměř celé Evropy. Reprezentoval Slovensko i na Letních olympijských hrách 2008 v Londýně, Zimních olympijských hrách 2010 ve Vancouveru, na Expo 2008 v Zaragoze a Expo 2010 v Šanghaji.

Mezi prestižní koncertní sály, v nichž vystupoval, patří Berlin Philharmonics, Komische Oper-Berlin, Kozerthaus-Berlin, Royal Opera House-London, Hans Max Saal-Munich, Smetanova síň - Praha, Konzert und Kongressaal-Luzern, Concert Hall-Melbourne, Goldener Saal -Musikverein-Vienna, Is Sanat Hall-Istanbul, Culture Palaise-Novosibirsk atd.

Festivaly: Bad Kissinger Sommer, Beethovenfest Bonn, David Oistrach Festival Pärnu, Liszt Festival Raiding, Euroclassic Pirmasens, World Arts festival Jeju, Pražská Jaro - Česká republika, Silk Road International Arts Festival - Xi 'an, China.

Délka koncertu 90 minut včetně přestávky

Vstupné 430,- Kč / 380,- Kč / 340,- Kč

Přenosná abonentní vstupenka 800,- Kč
Přenosná abonentní vstupenka seniorská 550,- Kč

Vstupenky v prodeji on-line na www.smetanuvdum.cz, v Informačním centru na Smetanově náměstí v Litomyšli nebo v pokladně Smetanova domu hodinu před koncertem v den konání.

Začátek akce: 23. 4. 2020 19:00:00
Konec akce: 23. 4. 2020 20:30:00
Vstupenky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Alice Cooper 2024
Enteria Aréna, Pardubice
JELEN- KONCERT SVITAVY
areál před KC Fabrika, Svitavy