Činohra NdB: Odyssea

Akce Brno

Činohra NdB: Odyssea
Divadlo
Web organizátora:
www.ndbrno.cz
Další akce ve městě Brno

Činohra NdB: Odyssea

Trojská válka skončila. Jenže co teď? Vrátit se domů. Ithacký král Odysseus se vydává na strastiplnou cestu do rodné země. Příliš dlouho už byl bez své rodiny. Zdali na něj manželka Pénelopa a syn Télemachos ještě čekají? Plavba se nečekaně protáhne na celých deset let...

Dobrodružství Odyssea a jeho mužů, všechno to kormidlování mezi obludami Skyllou a Charybdou, jejich návštěva kouzelnice Kirké či odolávání krásným Sirénám lákajícím k nebezpečným útesům, se nevratně vtiskla do evropské kultury.

Homérův epos ze 7.–8. stol. před naším letopočtem dodnes provokuje naši představivost. Stane se zároveň jedinečnou základnou pro jedno evropské, konkrétně česko‑německé, divadelní setkání. Mladá německá režisérka Julia Wissert je v německojazyčném prostoru opakovaně oceňována (Preis der Stadt Salzburg, Körber Studio Junge Regie, Karl Hübner Preis), v českém prostředí bude její práce k vidění vůbec poprvé!

Mezinárodní projekt Odyssea je odpovědí činohry NdB na současnou krizi evropské identity, je pokusem navrátit se na jevišti k evropským kořenům, do okamžiku, kdy jeden slepý básník poprvé zaznamenal mýtus o obtížném návratu do společného domova, mýtus, který jako jednotná Evropa žijeme i dnes.

Premiéra: 24. listopadu 2017 v Mahenově divadle

Místo konání akce: Mahenovo divadlo, Dvořákova 11, Brno
Vstupenky: http://www.ndbrno.cz/cinohra/odyssea?utm_source=facebook&utm_medium=event&utm_campaign=tickets
Datum začátku akce: 24. Listopadu 2017 19:00
Datum ukončení akce: 12. Března 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1961N 16.6133E

Případné změny si prověřte na webu akce Činohra NdB: Odyssea

Jméno organizátora: Národní divadlo Brno
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Světlá pod Ještědem
Kampelička, Rozstání 1, Světlá pod Ještědem, 46343, Světlá pod Ještědem