CITRON

Akce Havlíčkův Brod

CITRON
Koncerty
Další akce ve městě Havlíčkův Brod

CITRON

CITRON POKRAČUJE DÁL! V KD OSTROV VYSTOUPÍ 3/12 2021

Česká rocková legenda CITRON zasažená nedávným nečekaným úmrtím kapelníka Radima Pařízka se rozhodla pokračovat. Shodl se na tom zbytek kapely včetně zpěváka Ládi Křížka a Radima Pařízka mladšího, který nestory domácí rockové scény povede. Sestava hodlá dokončit i roztočené album.

Poté, co na začátku března náhle zemřel ikonický lídr a bubeník Citronu Radim Pařízek, nebylo úplně jasné, zda a jak bude kapela dál pokračovat. Pařízek byl nepostradatelným tahounem a byl to právě on, kdo se nejvíce zasloužil, že se Citron v uplynulých několika letech držel neustále na špičce tuzemské rockové scény. S jeho nečekaným úmrtím se musela popasovat jak rodina, tak i kapela. V nelehké situaci se ocitl Pařízkův syn Radim, který v Citronu zastává post baskytaristy a současně nově převzal za kapelu veškerou zodpovědnost. „Odchod táty-Radima nás všechny hluboce zasáhl, ale věříme, že nás bude na všech našich dalších cestách vždy provázet. Citron byl pro něj dítě, kterému věnoval velkou část svého života a já jako jeho jediný syn (a zároveň člen) cítím niternou potřebu odkaz kapely udržet. Záleží teď nejenom na odhodlání kapely, ale i fanoušků. Jejich podpora pro nás bude rozhodující. Jedno z tátových životních mott vždy bylo, že se musí hrát a jet dál přes všechny překážky, a v takovém duchu budeme pokračovat dál,“ říká Pařízek mladší a současně jde o první oficiální prohlášení, ve kterém konstatuje, že kapela ještě neřekla své poslední slovo. Citron teď bude také pečlivě vybírat nového bubeníka, který Radima Pařízka staršího nahradí. Na konkrétní jméno si ale budou muset fanoušci ještě chvíli počkat.

Kapelník Radim Pařízek starší byl odhodlaný navázat na zatím poslední album Citronu „Rebelie Rebelů“ (2016). Novinka měla vyjít ještě letos. Pařízek měl dokonce připravený nový materiál a na některých skladbách se už postupně pracovalo i ve studiu. Fanoušci se podle slov Pařízka mladšího nové desky nakonec dočkají: „Příprava nového alba je v procesu, jeho základem budou tátovy písně, které na desku složil. Další informace i ohledně chystaného turné poskytneme po plánované osobní schůzce kapely.“

Legenda žije dál! Kapela děkuje všem fanouškům za podporu a chuť pokračovat.

CENA: předprodej 390,- , na místě 450,-

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Čarodějnice
Rybník Stráž, Pelhřimov