Dan Bárta & Illustratosphere

Akce Valašské Meziříčí

Koncerty
Další akce ve městě Valašské Meziříčí

Dan Bárta & Illustratosphere

Zvířený prach tour

Nezaměnitelný hlas s vynikající technikou zpěvu, prvotřídní hudebníci a písně vzlétající nad tuzemský standard populární hudby. Dan Bárta & Illustratosphere okouzluje posluchače napříč generacemi i hudebními žánry již více než dvacet let!
Jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl v kategoriích Zpěvák roku a Zpěvák čtvrtstoletí, se zapsal v devadesátých letech do širokého povědomí s kapelou Alice a účinkováním v muzikálu Jesus Christ Superstar. Stal se také neodmyslitelnou součástí kapely J.A.R. V roce 2000 překvapil fanoušky s vlastní skupinou Illustratosphere, se kterou aktuálně představuje dlouho očekávané páté řadové album Kráska a zvířený prach.

Dvacet let od vydání první desky a šest let po zatím poslední Maratonice natočili v bratislavském studiu LVGNC Dan Bárta & Illustratosphere další řadové album. "Myslím, že je to vyzrálá, dobrá deska, kompaktní a přitom pestrá. Zase jsme o kousek dál v tom, jak se vyjádřit jasněji a stručněji. A Kráska a zvířený prach je navíc o něco osobnější a poněkud angažovanější než předchozí alba", říká Dan Bárta, autor všech českých textů a mnoha písní. „Po všech těch letech už máme svůj výraz, svou poetiku a rukopis, ke kterému vydatně přispívá autor a aranžér Filip Jelínek, i zvuk, což je zase doména Míry Chyšky. Jak se totiž jeden každý plácáme po světě, který se nám mění pod rukama a před očima, nutně se měníme i my – jako lidi, jako hráči, jako autoři. A máme kompaktní rytmiku, Robert Balzar, který "obsluhuje" basu i kontrabas je stálice kapely a Martin Valihora se na výsledné podobě alba podepsal výrazně – málo platné, je to nový člen, umí hrát a my jsme spoluhrající těleso." Na desce, co do stylu i dynamiky tradičně široce rozprostřené, se mezi jedenácti zbrusu novými skladbami objevují i dvě písně s anglickými texty od Alžběty Plívové a Bártův debut ve slovenštině.

na místě 550 Kč, v předprodeji 490 Kč

19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce