Daniel Bulatkin trio & Dana Vrchovská

Akce Praha

Daniel Bulatkin trio & Dana Vrchovská
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Daniel Bulatkin trio & Dana Vrchovská

DANA VRCHOVSKÁ - zpěv/voice
DANIEL BULATKIN - piano
JAN GREIFONER - kontrabas/double bass
MARTIN ŠULC - bicí nástroje/drums

Daniel Bulatkin je nová tvář na české jazzové scéně. Narodil se roku 1999 v Praze. Už ve svých 15-ti letech získal třetí místo v prestižní soutěži Pianista roku 2015 pořádané firmou Petrof. Účastnil se jako nejmladší soutěžící v historii. Třetí místo obhájil i roku 2016 v Rudolfinu, kdy se vítězem stal Vít Křišťan.
Soukromě studoval u uznávaných tuzemských i zahraničních pianistů (Omer Klein, Brian Charette, Vojtěch Eckert, Jiří Levíček a dalších) a vzdělával se i pomocí četných jazzových workshopů (např. u bebopové legendy George Cablese). Za svou krátkou kariéru spolupracoval mimo jiné s Olegem Kireyevem (RU), Rodrigem Parejem (ESP), Andym Schofieldem (UK), Rene Trossmanem (USA), Jiřím Válkem (CZ) a mnoha dalšími.
V roce 2017 ve spolupráci se zpěvačkou Martinou Bárta vystupuje s projektem There Will Never Be Another Ella k nedožitým 100. narozeninám Elly Fitzgerald. Za svého působení měl možnost vystoupit mimo jiné na festivalech Prague Proms, Bohemia Jazz Fest nebo Rock for People.
V současnosti vede skupinu Daniel Bulatkin Q, ve které působí mimo jiné holandský saxofonista Cyrille Oswald. Přestože se tato skupina zaměřuje převážně na interpretaci málo známých skladeb z období post-bopu, poprvé se zde Daniel projevuje i jako skladatel. S touto sestavou připravuje také své debutové album. Také se v současnosti zabývá hrou na Hammondovy varhany.

Dana Vrchovská se narodila 23.2.1960, absolventka Střední pedagogické školy v Krnově. V roce 1978 zvítězila v soutěžích mladých talentů "Zlatá loutna" v Třinci a na "Ostravském talentu". V této době začala spolupracovat s ORO, JQ Český Těšín a dalšími profesionálními formacemi. Je známá hlavně z působení ve skupině "Drak", v kapele Dalibora Jandy a ve skupině Pavla Nováka.
Několik let poté účinkovala v zahraničních klubech, zejména ve Švýcarsku, Německu, Rakousku a Španělsku, ale po celou tuto dobu stále spolupracovala s ORO, JORO a příležitostně s Orchestrem Gustava Broma.
Od roku 1996 působí jako kmenová sólistka orchestru "Jiří Urbánek Band", se kterým nazpívala všechny jeho jazzové CD (On the Sunny Side of the Street, Night in Tunisia, Evergreens, Air Mail Special a Jazz Evergreens) a zúčastnila se řady jazzových festivalů: Praha, Hradec Králové, Slaný, Přerov, Vsetín (cena publika a cena pro nejlepšího sólistu), Hořice, Týniště nad Orlicí, Český Těšín, holandský Hertogenbosch, atd.

Dana Vrchovská se zaměřuje na mimořádně kvalitní a vkusné zpracování jazzových standardů, latinskoamerické hudby (i v původní portugalštině) a popových písní.

https://www.youtube.com/watch?v=DYoNGx-pgF8
https://www.youtube.com/watch?v=QmBTx9DrePA

Místo konání akce: StopTime Music Bar & Restaurant, Krakovská 19, Praha
Vstupenky: http://stoptime.bar/
Datum začátku akce: 18. Září 2017 19:44
Datum ukončení akce: 18. Září 2017 21:44
Pravděpodobné souřadnice: 50.0791N 14.4281E

Případné změny si prověřte na webu akce Daniel Bulatkin trio & Dana Vrchovská

Jméno organizátora: Daniel Bulatkin
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce