DASHA A MOONDANCE ORCHESTRA

Akce Litovel

DASHA A MOONDANCE ORCHESTRA
Koncerty
Další akce ve městě Litovel

DASHA A MOONDANCE ORCHESTRA

Vánoční koncert. Náhradní termín za 7. 12. 2021.

Nejobsazovanější muzikálová zpěvačka a herečka zavítá spolu s Moondance Orchestra 30. listopadu 2021 do Litovle.

Zpěvačka s jedním z nejzajímavějších hlasů naší hudební scény, 15 vynikajících muzikantů pod vedením klavíristy, skladatele a aranžéra Martina Kumžáka a tři excelentní sólisté Naďa Wepperová, Dušan Kolár a Michal Cerman, to je záruka večera plného kvalitní hudby a zážitků. Tahle sestava účinkovala například v pořadech Bailando, Duety … když hvězdy zpívají, Robin Hood – Cesta ke slávě, Anno, TýTý, nebo v úspěšném pořadu Stardance … když hvězdy tančí.

Dasha začínala v dětském sboru Filharmonie Bohuslava Martinů a se swingovou kapelou Big Band Zlín. Stala se vítězkou pořadu Mini Maxi, pěvecké soutěže Talentárium a soutěžního festivalu Zlíntalent, který jí otevřel cestu nejen ke zpívání, ale také k vydání jejího debutového alba „… Do peřin“. Díky této soutěži její další kroky zamířily do Prahy a pod svá křídla ji do umělecké agentury Krach přijal Jiří Korn. Díky své profesorce zpěvu Lídě Nopové dostala Dasha nabídku zpívat jako vokalistka s Karlem Gottem a stala se stálým členem jeho orchestru. Jako vokalistka dále spolupracovala s Helenou Vondráčkovou a řadou dalších předních českých interpretů. Již ve svých sedmnácti letech získala roli Ofélie v muzikálu Janka Ledeckého Hamlet. Poté přišly na řadu mnohé další role v muzikálech (např. Popelka, Galileo, Golem, Mona Lisa, Carmen, Aida a další), ale také role v divadle nebo opeře. Za roli Máří Magdaleny v muzikálu Jesus Christ Superstar se stala držitelkou ceny Thálie za rok 2010.

Na koncertních pódiích můžete Dashu vidět i v doprovodu českých bigbandů a kapely Pájky Pájk Quintet. V roce 2017 Dasha ve spolupráci s hudebním producentem a skladatelem Davidem Solařem natočila po dlouhé době své sólové album s názvem “Konečně”. Vydala jej na podzim téhož roku u společnosti Supraphon. Album pokřtili Lída Nopová a Karel Gott a za prodej tohoto alba převzala Dasha v dubnu 2018 Zlatou desku Supraphonu.
Nenechte si ujít možnost navštívit tento jedinečný koncert a přijďte v úterý 30. listopadu 2021 do Velkého sálu Záložny, začínáme v 19 hodin.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce