David Cajthaml: Psychiatři DekadentFabrik

Akce Pardubice

David Cajthaml: Psychiatři  DekadentFabrik
Výstavy
Další akce ve městě Pardubice

David Cajthaml: Psychiatři • DekadentFabrik

Zahájení výstavy Davida Cajthamla Psychiatři a koncert kapely DekadentFabrik.

David Cajthaml (1959) vystudoval VŠUP v Praze v Ateliéru architektury a scénografie u prof. Josefa Svobody. Jako scénograf se podílel na řadě představeních v ČR i v zahraničí (Hebbel Theater Berlin, HaDivadlo, Divadlo Husa na provázku, Divadlo na Zábradlí, Klicperovo divadlo, Divadlo Archa aj.). Dlouhá léta se věnuje také hudbě. Je také znám jako sochař, grafik, básník, spisovatel a v neposlední řadě také jako malíř.

V rámci této výstavy máte jedinečnou možnost seznámit se s cyklem kreseb, které vycházejí z psychiatrického prostředí. Od listopadu 2015 kreslí David Cajthaml každý den jednu kresbu. Používá tuš, akvarel, linoryt, pastelky a vlastně všechno, co má zrovna po ruce. Většina kreseb zachycuje vztah mezi psychiatrem a pacientem a situace a příběhy, které se mezi nimi odehrávají. Tyto interakce jsou sice v jeho kresbách většinou fiktivní, ale vždycky vycházejí z reálných základů a příběhů. Sám autor má bohatou zkušenost s psychiatrickou léčbou. Na psychiatrická sezení docházel 18 let.

Po vernisáži od 20:00 následuje koncert kapely DekadentFabrik v sále Divadla 29.

Kapela DekadentFabrik vznikla v květnu 2008. Přiléhavou charakteristikou DF by mohl být elektronický trip-dub či současný nu jazz.

Kapela zahušťuje prostor psychedelickými repetativními skladbami, které gradují a používáním elektroniky dávají posluchači pocit erupce, barevných koláží a transu, vyvrcholení, odvazu i uvolnění. Součástí koncertu je projekce, jejímž autorem je lídr kapely David Cajthaml, známý také ze skupin Energie G, Kilhets, Ševcovský pop nebo také jako protagonista projektu Davun.

S kapelou spolupracovoval například i saxofonista Mikoláš Chadima (Extempore, Kilhets, nyní MCH Band) , v současnosti DF vystupuje jako trio. Vedle Davida Cajthamla a flétnisty Martina Čecha, uslyšíme v D29 i Ivana Bierhanzla, bývalého kontrabasistu The Plastic People of the Universe, hudebníka, který působil a působí v řadě dalších výrazných formací (Agon Orchestra, DG 307, MCH Band, Ora pro nobis aj.).

Výstava i koncert jsou součástí Týdne pro duševní zdraví 2017.

Výstava potrvá do 5. října.

Program výstav a doprovodných akcí v Klubu 29 je realizován za podpory statutárního města Pardubice.

Na vernisáž je vsup volný. Vstupné na koncert: 50 Kč.
Předprodej: Informační centrum Pardubice / TicketPortal CZ

Místo konání akce: Klub 29, Svaté Anežky České 29, Pardubice
Vstupenky: http://www.ipardubice.cz/
Datum začátku akce: 18. Září 2017 17:00
Datum ukončení akce: 18. Září 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0399N 15.78E

Případné změny si prověřte na webu akce David Cajthaml: Psychiatři • DekadentFabrik

Jméno organizátora: Klub 29
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce