Degustační večer o vínech z Pálavy

Akce Teplice

Degustační večer o vínech z Pálavy
Víno Pivo
Další akce ve městě Teplice

Degustační večer o vínech z Pálavy

Ochutnáme šťavnatý Ryzlink rýnský, suchou Pálavu, která zrála jak v dubovém sudu a polosladkou Pálavu, která ležela v nerezovém tanku, dále pak Ryzlink vlašský s ocelově ostrou kyselinou, polosuché malinové růžové Zweigeltrebe, pikantní sekt ze Chardonnay, vlašáku a rýňáku a další speciality rodinného vinařství z Bavor u Mikulova. Vstupné 550 Kč / osoba

Rezervujte si místo na tel.: 417 977 153

Představí se nám rodinné vinařství třetí generace. Vinař Patrik Staško pochází ze Slovenska z vesničky Vinné na východním Slovensku. Na Moravě si našel svou manželku a nyní s celou rodinou i s dvěma syny hospodaří pod Pálavou.
Vinohrady
S přípravou na výsadbu nových vinohradů začali v roce 2009. O tři roky později na více než 5 ha vysadili svoje první vinice. V podpálavských Bavorech, na viničních tratích Slunečná a Růžová. Historie prověřila jejich skvělou kvalitu, kterou si dochovaly dodnes.
Pro pěstování révy vinné je vápencová Pálava úžasným místem a vína z ní jsou naprosto unikátní.
Májí jenom tolik vinic, aby dokonale zvládali péči o každý jednotlivý keř. Hospodaří na 7 hektarech mladých vinic v tratích Slunečná a Růžová na těžkých jílovitých až slínovitých půdách. Jejich vínům předávají nezměnitelné pálavské vůně a chutě. Nejvíc mají Ryzlinku vlašského a rýnského, a Pálavy.
Na všech pracích se v souladu s paní přírodou podílí celá rodina. Znájí každou trať, každý řádek i každý keř. Úrodu redukují ideálně tak, aby jeden keře dal hrozny na jednu láhev výtečného vína.
Hrozny sbírají výhradně ručně. Každé víno jde svou vlastní individuální cestou s přihlédnutím k požadavkům odrůdy a šarže. Přesně tak, aby se zrodila jedinečná vína odrážející typické vlastnosti každé vinice, ročníku a k tomu moře lásky každého člena rodiny, který se na jejich pěstování a výrobě podílel.
Šťávu z hroznů vypěstovaných s úctou k přírodě co nejšetrněji mění ve vína. Jsou srozumitelná a přímočará, aby se hodila nejen k samostatnému pití, ale i k jídlu. Aby chuť pokrmů doplňovala, podtrhovala, nepřebíjela a jídlo povýšila na skutečný zážitek. I proto u nás jasně převažují suchá vína.
V posledních letech zkouší zrání bílých vín v nových barikových sudech.

Vinařství NATURVINI – Bavory u Mikulova

Začátek akce: 28. 2. 2020 18:00:00
Konec akce: 28. 2. 2020 21:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Den v růžovém Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín
Čejkovické slavnosti vína
Zámecká zahrada, Čejkovice
Košt vína, Výstaviště Kroměříž, neděle 31.3.2024
Výstaviště Kroměříž, K Výstavišti 4069/8, Kroměříž
Velikonoční otevřené sklepy 2024, Čejkovice
Čejkovice (okres Hodonín), Čejkovice
Den v růžovém Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín