DEN REGIONU ORLICKO- TŘEBOVSKO

Akce Česká Třebová

Sportovní akce
Další akce ve městě Česká Třebová

DEN REGIONU ORLICKO- TŘEBOVSKO

Svazek obcí Orlicko- Třebovsko zve všechny své příznivce, přátele a cyklisty na každoroční cyklistický výlet regionem. Letošní rok startuje v České Třebové a končí ve Vlčkově.

Cyklisté po zahájení vyjedou ke sportovní hale v areálu na Skalce Vyšší odborné školy a Střední školy technické v České Třebové, kde se seznámí s historií, okolnostmi nešťastného pádu střechy v lednu 2017 a znovuotevřením sportovní haly v lednu 2018.
K odpolednímu programu je možné se připojit cca ve 14.20 hod. u Přívratu v sedle Zacharovec, odbočka směrem na Řetovou. Starosta Přívratu a předsedkyně Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Podorlicko představí projekt žabích přechodů k nedalekému rybníku. Stavbu financuje Pardubický kraj.
V rámci cyklojízdy se účastníci dále seznámí s restaurátorským průzkumem kostela sv. Mikuláše ve Sloupnici a nejnovějšími archeologickými nálezy.
Cyklojízda bude ukončena v 17 hodin ve Vlčkově v penzionu U Červené podkovy. V cíli je pro účastníky připraven zajímavý program o chovu světlých ryzáků alpských koní haflingů. Divadelní spolek DOVEDA Sloupnice zahraje v areálu U Červené podkovy autorský kabaret inspirovaný českou historií Český děják. Je zajištěno občerstvení. Pojeďte s námi a připojte se k propagační jízdě regionem!

7.9.2018 13:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce