Dětský vánoční jarmark 2019

Akce Šternberk

Dětský vánoční jarmark 2019
Jarmarky a trhy
Další akce ve městě Šternberk

Dětský vánoční jarmark

Dětský vánoční jarmark na hradě Šternberk

Hrad Šternberk již tradičně otevírá své brány i v období adventu a vánoc. Podobně jako v předešlých letech připravujeme bohatý a pestrý program pro všechny věkové generace.

Vrcholem adventu na hradě Šternberk bude tradiční DĚTSKÝ VÁNOČNÍ JARMARK, který se uskuteční v sobotu 7. 12. 2019. Začátek je naplánován na 10 a konec na 16 hodin. Připraveny budou tvořivé dílničky pro děti i rodiče zaměřené na výrobu vánočních ozdob a dekorací, svícnů, svíček, malování na sklo, zdobení perníčků a mnoho dalších aktivit. Program ve vnitřních prostorách hradu doplní dřevěný betlém v životní velikosti instalovaný na dolním nádvoří. Vstupné na jarmark činí 30 Kč, jednotlivé dílničky si dětí hradí samostatně.

Součástí jarmarku bude netradiční tiskařská dílna KNIHTISK Z VÝŠKY. Dílnu povede pan Roman Prokeš, principál studia Bez kliky, herec, loutkař, tiskař a výřečník. Zábavnou formou seznámí návštěvníky s historií tisku, předvede a vysvětlí techniku tisku a každý návštěvník bude mít příležitost natisknout si vlastní upomínkovou kartu.

Dětský jarmark doplní Vánoční prohlídky hradu Šternberk. V rámci prohlídek návštěvníci uslyší zajímavé informace o historii Vánoc, vánočních tradicích a zvycích, jak slavila Vánoce šlechta i prostý lid. Vstupné na prohlídky odpovídá běžnému vstupnému do hradu. Poslední prohlídka hradu začíná v 15 hodin.

Přijďte si v sobotu 7. prosince vyrobit se svými dětmi vánoční dekorace na „Dětský vánoční jarmark“ a příjemně se naladit na Vánoční svátky 2019. Na vaši návštěvu v období adventu se těší vánoční hrad Šternberk.

30 Kč

10.00–16.00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce