Divadelní festival ochotnických souborů

Akce Napajedla

Divadelní festival ochotnických souborů
Festivaly
Další akce ve městě Napajedla

Divadelní festival ochotnických souborů

V roce 1957 začala psát svoji historii soutěž mezi divadelními ochotníky v Napajedlích, kdy se z podnětu divadelního souboru Slavia, začal připravovat první ročník Divadelního festivalu ochotnických souborů, který se pak uskutečnil na jaře 1958.

Divadelní festival je v mnohém unikátní. Nejen proto, že patří k nejstarším v republice, ale je vyhledáván herci i diváky pro svou mimořádnou atmosféru a každoročně baví více jak stovky diváků. Po celá léta je zvykem nazývat jej Festivalem přátelství. Letos již po šedesáté druhé nabídne festival divákům jeden týden plný divadelních představení a popáté se uskuteční v multifunkčním sále Kina Napajedla. Divadelní festival ochotnických souborů má své příznivce z řad amatérských divadel z celé republiky i veřejnosti z celého regionu.

Festival pořádá Klub kultury Napajedla a Divadelní soubor Zdeňka Štěpánka Napajedla. V průběhu jednoho týdne zhlédnete šest soutěžních a poslední sedmé, nesoutěžní představení. Po každém představení můžete hlasovat, jak se vám líbilo a to pomocí vstupenky nebo předplatného. Poté probíhá veřejné hodnocení odbornou porotou.

V roce 2020 se nám vzhledem k epidemické situaci a mimořádným opatřením nepodařilo realizovat Divadelní festival v Napajedlích.
Srdečně vás zveme na 62. Divadelní festival ochotnických souborů v Napajedlích, který se uskuteční 16. - 22. 10. 2021 v sále Kina Napajedla.

19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce