Divadelní festival Pernštejn(l)ove 2019

Akce Pardubice

Divadelní festival Pernštejn(l)ove 2019
Divadlo, Festivaly
Další akce ve městě Pardubice

Divadelní festival Pernštejn(l)ove 2019

Léto a odpočinek, zábava, festivaly, putování po památkách, setkávání s přáteli… to jde dohromady. A jak vypadá vaše ideálně strávené léto? Co třeba na pardubickém Zámku, kde i letos ve dnech 30. 7.-3. 8. proběhne divadelní festival Pernštejn(l)ove! Divadelní soubory z celé republiky přivezou své inscenace, které se dotýkají lásky a vztahů.

Festival pod širým nebem se rozrůstá. Letos je o den delší a v hlavním programu nabídne o dvě představení více. Diváky opět čeká to nejlepší z amatérského divadla, většina inscenací je dekorovaná cenami za svou uměleckou úroveň. Nabídneme i dvě komedie v podání profesionálů. Především upozorňujeme na současný hit Můžem i s mužem, který vyprodává hlediště napříč celou republikou.

PROGRAM:
úterý 30. 7. od 21.00 , zámecké nádvoří
Archiv jazyků / Divadlo poPUD, Brno
Něžná komedie o jazycích, komunikaci a o tom, že mít společnou řeč ještě neznamená rozumět si. Komunikace a láska – téma, se kterým se potýkáme po celý svůj život.

středa 31. 7. 2019, 18:00, Rytířské sály
Tanga pro Ježíška / DK Jirásek, Česká Lípa
Hořká komedie plná humoru, moudrosti a ironie o osudovém setkání dvou stárnoucích ztroskotanců během Vánoc.

středa 31. 7. 2019, 21:00, zámecké nádvoří
Můžem i s mužem / Kateřina Kaira Hrachovcová, Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Dáša Zázvůrková
Co vše se odkryje a kolik slupek oloupe během jedné narozeninové párty. Všichni touží po tom nádherném stavu milovat a být milován. Podobnost se seriálem Sex ve městě je čistě náhodná. Autorská férie pro čtyři herečky vznikla z potřeby podívat se pravdě do očí.

čtvrtek 1. srpna, 18:00, Rytířské sály
Modelka XXL / DS Tyl Dačice
Venda Koblížková kdysi chtěla být modelka. Ve dvanácti letech k tomu měla pěkně našlápnuto. Od té doby nabrala asi třicet pět kilo a dvacet let. Dvacet let diet a sebemrskačských pohledů do zrcadla. Zpověď kořeněná humorem a šílenými historkami.

čtvrtek 1. srpna, 21:00, zámecké nádvoří
Sen noci svatojánské / DAMU, Praha
Jedna z nejznámějších a nejhranějších Shakespearových komedií. Jakýma očima se na dílo dívají studenti DAMU? Představujeme nastupující profesionální hereckou i režijní generaci.

čtvrtek 1. srpna, 22:00, zámecké nádvoří
Impro Love / Paleťáci, Pardubice
Divadlo, ve kterém není předem daný scénář a vše je tvořeno přímo na místě před zraky diváků tak, aby vznikaly komické, emotivní, originální, a hlavně bezprostřední výstupy. Téma je tentokrát jasné! Láska a vztahy.

pátek 2. srpna, 18:00, Rytířské sály
Audience / Divadelní studio Viktorka, Holešov
Tragikomedie Václava Havla, nejen o pivu, lidských slabinách a totalitě.

pátek 2. srpna, 21:00, zámecké nádvoří
Kdy to bylo naposledy / Divadlo Starbag, Praha
Absurdní komedie ukazující mnoho důvodů, které muži v manželství často podceňují, aniž by si uvědomovali, že jim přitom může jít o život.

sobota 3. srpna, 18:00, Rytířské sály
Kdo uteče, vyhraje? / Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Hradec Králové
Malá česká road-movie na motivy hry Na útěku. Nezdolnou energií a nadějí nabitá komedie o náhodném setkání dvou obyčejných žen vydávajících se na cestu za svobodou, dobrodružstvím a životem prožitým naplno.

sobota 3. srpna, 21:00, zámecké nádvoří
Vůně třešňového dýmu /Divadlo Prkno, Veverská Bítýška
Jak to, že slovo „génius“ nemá svůj ženský tvar? A co se mohou dnešní ženy naučit od Popelky, Sněhurky a Šípkové Růženky? V snové lyrické hře se potkávají tři generace – matka, dcera a babička – a vzájemně konfrontují svoje představy o životě.

30. 7. v 21:00 až 4. 8. v 0:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce