DKV Trio

Akce Pardubice

DKV Trio
Koncerty
Web organizátora:
www.divadlo29.cz/
Další akce ve městě Pardubice

DKV Trio ft. Joe McPhee • Dörner/Palacký/Vrba

Špička světové improscény a avantgardního jazzu DKV TRIO s legendárním Joem McPheem na jediném koncertu v ČR! Večer uvede berlínský trumpetista Axel DÖRNER v triu s Ivanem Palackým a Petrem Vrbou.

DKV TRIO + JOE MCPHEE (USA)
Hamid Drake – bicí
Kent Kessler – kontrabas
Ken Vandermark – saxofony, klarinet
Joe McPhee – saxofon, trubka

DKV Trio představuje špičku ve vodách světového avantgardního jazzu a volné improvizace. Trio vzniklo v 1. polovině 90. let a od té doby funguje v nezměněné dnes už hvězdné sestavě. Tvoří ho jeden z nejlepších a nejkreativnějších bubeníků současnosti Hamid Drake, chicagský basista Kent Kessler a jedna z nejdůležitějších postav moderního jazzu posledních dvou dekád saxofonista a klarinetista Ken Vandermark.

Exkluzivním hostem na jejich evropském turné je free jazzová legenda, která ovlivnila několik generací avantgardních hudebníků z celého světa, letos 78letý saxofonista, trumpetista a teoretik Joe McPhee. Hudba DKV Tria fascinuje až telepatickou souhrou a schopností vzájemného naslouchání a interakce trojice hudebníků. Nevšední a nevídaná je jejich práce s dynamikou a s nejrůznějšími rytmickými strukturami. Ačkoliv hudba DKV Tria vzniká na základě improvizace pracuje i s přesně prokomponovanými rytmickými celky a melodickými linkami. Jejich hudba zahrnuje velmi pestrý rejstřík nejrůznějších hudebních vlivů a postupů. DKV se vydatně inspirují hudbou Afriky, Delta Blues, orientální hudbou i funkem. Spontánní energii a strhující muzikantskou interakci si můžete vychutnat na premiérovém a zároveň jediném koncertu DKV Tria v ČR, který je součástí evropského turné k jejich nové v pořadí již jedenácté desce.



DÖRNER/PALACKÝ/VRBA (D/CZ)
Axel Dörner – trumpeta
Ivan Palacký – Dopleta 180
Petr Vrba – trumpeta, elektronika

Berlínský trumpetista Axel Dörner už od 90. let vyvíjí naprosto ojedinělý přístup ke hře na trumpetu než je zvykem, který definoval už v roce 2001 na cd, které se jmenuje „Trumpet“. Od té doby až do současnosti platí, že na trumpetu hraje jako nikdo jiný. Axel Dörner se během uplynulých patnácti let potkával v různých koutech Evropy s hráčem na amplifikovaný pletací stroj Dopleta 180 Ivanem Palackým a trumpetistou a elektronikem Petrem Vrbou, přičemž spolupracovali v rámci rozmanitých improvizačních seskupeních. Teď se cíleně vydávají na cestu po několika městech České republiky, aby provedli summu těchto bývalých setkání. Koncert v Divadle 29 bude premiérou jejich spolupráce.

www.joemcphee.com
www.kenvandermark.com
www.axeldoerner.org
www.vrrrba.cz

Vstupné: 200 Kč (na místě na průkaz ISIC 50% sleva)
Předprodej: Informační centrum Pardubice / TicketPortal CZ

Místo konání akce: Divadlo 29, Sv. Anežky České 29, Pardubice
Vstupenky: http://www.ipardubice.cz/
Datum začátku akce: 16. Listopadu 2017 20:00
Datum ukončení akce: 16. Listopadu 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0399N 15.78E

Případné změny si prověřte na webu akce DKV Trio ft. Joe McPhee • Dörner/Palacký/Vrba

Jméno organizátora: Divadlo 29
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce