Dobroběžník v Africe

Akce Karviná

Dobroběžník v Africe
Jiné akce
Další akce ve městě Karviná

Dobroběžník v Africe

Marek Jelínek, dokumentarista a fotograf, procestoval v pořadí třetí kontinent, Afriku. Jeho cesta vedla z Kapského města do Ugandy. Zdokumentoval celkem šest zemí, a jak sám říká, „Afrika vypadá a žije úplně jinak, než jak je nám často prezentováno.“
Přes čtvrt roku vedl rozhovory s Jihoafričany, Mosambičany a Malawijci a na vlastní kůži zažil, jaké to je, být nevítaným hostem v zemi, které sám pomáhá. „Afrika pro mě bylo jedno velké překvapení. Díky koloběžce, která je na cestách mým dopravním prostředkem, jsem se dostal doslova až do rodin místních a ptal jsem se a ptal. Co si myslí o nás, lidech z Evropy? Jaké sny mají lidé tohoto kontinentu a jak žijí? Opravdu tu máte hladové děti? Dozvěděl jsem se hodně zajímavých věcí a udělal si obrázek o tom, jak to s tou Afrikou vlastně je, s pomáháním, hodnotami, politikou a jedno vám řeknu, Afrika vypadá a žije úplně jinak."

Náhradní termín za 3. 11. 2020 a 26. 1. 2021.
Pokud Vám náhradní termín přednášky nevyhovuje, zakoupené vstupenky lze vrátit v pokladně MěDK Karviná a kina Centrum nejpozději 14 dnů před konáním akce. V případě, že jste využili nákup on-line, budou Vám peníze zaslány zpět na účet, a to po sdělení kódu transakce, variabilního symbolu, jména a příjmení, na které byly vstupenky zakoupeny. Tyto informace zašlete na e-mail: jana.kominkova@medk.cz. Děkujeme za pochopení.

120 Kč

18:00 hod

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce