Ďolíček Fest 2022

Akce Praha

Ďolíček Fest 2022
Festivaly
Další akce ve městě Praha

Ďolíček Fest

1. ročník hudebního festivalu v srdci pražských Vršovic.
Festival je součástí oslav 90 let od otevření stadionu Ďolíček. Vystoupí mimo jiné Eddie Stoilow nebo Bizarre Band. Dále pop-rocková skupina Čedič a Zpěváčci Sokolov - punk bez krabiček a čudlíků.

Eddie Stoilow je česká hudební skupina. Jejími členy jsou zpěvák Honza Žampa, klávesista Jakub Šelmeczi, kytarista Tibor Žida, baskytarista Jan Korba a bubeník Lukáš Kuneš. Vznikla v červenci roku 2003. K desce Sorry z roku 2013 vzniklo několik videoklipů. V roce 2012 se skupinou v Polsku hrál na bicí fotbalista Petr Čech. Ten s nimi později spolupracoval ještě několikrát. V roce 2015 skupina vystupovala jako předkapela anglickým Simply Red. Roku 2016 kapela vydala album Jupiter.

Bizarre Band se utvořil samovolně a dobrovolně zhruba v roce 2012, kolem tehdy vznikajícího spolku BodyVoiceBand, s kterým to táhne doposud.
Bizarre Band žánrově osciluje mezi folkem, popem, šansonem, swingem a jinými přidruženými fúzemi (s přiměřenou dávkou kouzla nechtěného). V roce 2016 Bizarre Band natočil své debutové album V krajině naměkko, v roce 2017 se podílel na dvojalbu písničkáře Jana Buriana a v roce 2021 vydal své zatím poslední album Dokola ticho (Amplión Records).

ČEDIČ je pop-rocková skupina, kterou obvykle najdete blízko tanečního parketu nebo na mejdanu než na koncertním pódiu. Sestava se prakticky nemění už od roku 1984 - v tomto roce skupinu založili tehdejší spolužáci na vysoké. V mládí měla ambice vydat se cestou vlastní tvorby, má z těch dob v zásobě materiálu nejméně na dvě CD. Do svých vystoupení něco málo ze své tvorby občas zařadí. Svoje někdejší nápady ale spíš nechává pěkně uzrát a soustředí se na ryzí zábavu v podobě interpretace převzatých skladeb známých domácích i světových autorů.

Zpěváčci Sokolov jsou průkopníci stylu fat posh punk, kterému se věnují jako jediní na světě. Kytara, basa, bicí, zpěv - žádné čudlíky, ale ryzí syrový zvuk. Zpívají česky, vlastní texty, hrajou rychle a pokaždé jinak. Po debutovém EP Knedlo | Vepřo | Zlo natočili na podzim 2021 živou desku 007 v legendárním klubu na Strahově. Více na www.punkApivo.cz nebo Spotify, Apple Music apod.

14:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce