Dream Theater

Akce Brno

Dream Theater
Koncerty
Další akce ve městě Brno

Dream Theater

Američtí Dream Theater se po půl roce vrátí do České republiky. Tentokrát však koncertem potěší své moravské příznivce. V brněnské Winning Group Arena skupina vystoupí 28. ledna 2023

Jsou označováni za krále progmetalu a jejich druhé studiové album Images and Words, které bylo oceněno zlatým prodejním statutem, je považováno nejen za stežejní pilíř jejich diskografie, ale historie progresivního metalu obecně.
Otisk své hudby zanechali na nespočtu míst – od zimních olympijských her, přes stovky velkokapacitních hal a stadiónů, až po Broadway, kde dvakrát vyprodali Radio City Music Hall. Skupina je známá také díky vysoké technické zdatnosti všech hráčů, kteří jsou pravidelně vyhlašováni za nejlepší rockové a metalové hudebníky. John Petrucci pak byl již pětkrát přizván na věhlasné G3 tour, při kterém si Steve Vai a Joe Satriani k sobě přibírají na turné třetí kytarové eso. Tím v minulosti byli např. Yngwie Malmsteen, Robert Fripp nebo Eric Johnson. Petrucci však tuto pozvánku obdržel nejvícekrát. I po stovkách vystoupení, patnácti miliónech prodaných nahrávek, dvou nominacích na Grammy a téměř čtyřiceti letech existence zůstali Dream Theater věrni svému průkopnickému založení, které je s každým novým albem vysílá na nová, zvukově neprobádaná území. Což dokládá i jejich zatím poslední, loňské, album A View from the Top of the World, které přijede skupina představit v lednu do Brna. Návštěvníci se však mohou těšit nejen na novinkovou desku ale i všechny stežejní skladby z bezmála čtyřicetileté kariéry těchto progmetalových velikánů.

19.00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce