Emma Larsson Quartet

Akce Česká Lípa

Koncerty
Další akce ve městě Česká Lípa

Emma Larsson Quartet

Emma Larsson se narodila ve Švédsku a začala se učit na klavír ve věku osmi let. Byla to láska na první pohled a na celý život! Od svých dětských let věděla, že hudba bude hrát v jejím životě důležitou roli. Ve čtrnácti začala hrát i na saxofon, ale klavír byl nadále jejím hlavním nástrojem, ale nakonec dostal před oběma nástroji přednost jazzový zpěv.
Emma Larsson natáčela a účinkovala s mnoha známými umělci v mnoha zemích a nyní působí jako jazzová zpěvačka a skladatelka, usazená v New Yorku. Pracuje jako skladatelka i textařka, mezí osobnosti, které ji hudebně ovlivnily, počítá především Johna Coltranea a Betty Carterovou, dále i Waynea Shortera, Shirley Hornovou, Tynera McCoye a Herbie Hancocka. Jako primární literární vliv uvádí Mayu Angelou. V New Yorku je Emma stabilně obklopena prvotřídní kapelou. Klavírista Shedrick Mitchell je znám v jazzových kruzích svou spoluprací s Kenny Garretem a Arethou Franklin, kontrabasista Eric Revis je veteránem kvartetu Branforda Marsalise a bubeník Billy Drummond pravidelně hrává s Joem Hendersonem a Freddiem Hubbardem. Americké kvarteto Emmy Larsson můžete pravidelně slyšet na vystoupeních v nejlepších jazzových klubech v NYC, jako jsou Blue Note, Miles \'Café, Iridium, The Bar Next Door, Smalls Jazz Club a Zinc Bar. Finanční podmínky turné nám samozřejmě nedovolí tyto velikány světového jazzu v České republice představit – na českém turné doprovodí Emmu osvědčení a ve středoevropském kontextu výjimeční hráči: americký pianista rakouského původu Walter Fischbacher, český kontrabasista Petr Dvorský a německý bubeník Ulf Stricker.

Ve středu 9. 10. ve 20:00 hod. vystoupí v českolipském klubu U Bílýho černocha jazzová zpěvačka a skladatelka Emma Larsson se svým kvartetem.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce