Eno-gastronomické přehlídky Prachatice

Akce Prachatice

Eno-gastronomické přehlídky Prachatice
Vaření, Gastronomie
Další akce ve městě Prachatice

Eno-gastronomické přehlídky Prachatice

17. Národní přehlídka Sýry a víno 15. Eno-gastronomická přehlídka Ryby a víno

Tradiční přehlídky sýry, ryby a víno pořádáme v historických prostorách Staré radnice - radničním sále, radničním sklepení a na arkádovém nádvoří, Velké náměstí 1, Prachatice.

HLAVNÍ PROGRAM PŘEHLÍDEK
Prezentace a ochutnávka sýrů, pokrmů z ryb ve spojení s vynikajícími víny

Pátek 4.9.2020
10.00 – 14.00 - slavnostní zahájení - hosté a odborná veřejnost 16.00 – 23.00 hod. - pro veřejnost Sobota 5.9.2020 16.00 – 23.00 hod. - pro veřejnost

Národní přehlídky – Sýry a víno se zúčastní především naše mlékárny, které získaly za své vynikající výrobky řadu ocenění, zejména ocenění značky kvality KLASA. Celkem se zúčastní čtrnáct mlékáren, z toho jedna mlékárna GOLDSTEIG z Bavorska. Celkem bude prezentováno na 80 vzorků sýrů vynikající kvality z kravského, kozího a ovčího mléka.
Eno-gastronomické přehlídky - Ryby a víno se každoročně zúčastní rybářské společnosti a svazy, výhradně z jižních Čech a poskytnou nám různé druhy sladkovodních ryb, především kapra, amura, pstruha, candáta apod., z kterých nám mistři kuchaři vykouzlí úžasné pokrmy teplé i studené kuchyně.

Pro snoubení pokrmů jídla a vína bude prezentováno více jak stovka skvělých vín z 30 vinařství z Moravy a Čech, které získaly mnoho ocenění z domácích i světových výstav.

Na arkádovém nádvoří bude tradičně nainstalováno kuchařské studio, kde budou mistři kuchaři Tomáš Böhm a Karel Jarmar, předvádět a moderovat své kuchařské umění- pokrmy a speciality ze sýrů a ryb.
Tomáš Böhm je zkušený kuchař, své zkušenosti sbíral ve Francii, Rakousku, Německu, Maďarsku, ale i na jiných kontinentech. Je členem týmu, který připravuje akce pro české ambasády po celé Evropě. Karel Jarmar je majitel a šéfkuchař rybí kuchyně Zlatý soudek ve Vodňanech, vedle teplé kuchyně vyrábí úžasné rybí saláty, suchi, rybí tatarák a pod.

DOPROVODNÝ PROGRAM
1. Ukázka filetování sladkovodních ryb 2. Hudební doprovodné produkce na arkádovém nádvoří Program bude postupně upřesňován a doplňován ! Záštitu převzali ministr zemědělství Ing. Miroslav Toman, CSc., senátor Ing. Tomáš Jirsa a hejtmanka Jihočeského kraje Mgr. Ivana Stráská.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Velikonoční otevřené sklepy 2024, Čejkovice
Čejkovice (okres Hodonín), Čejkovice
Košt vína, Výstaviště Kroměříž, neděle 31.3.2024
Výstaviště Kroměříž, K Výstavišti 4069/8, Kroměříž