Fašank ve Veselí

Akce Veselí nad Moravou

Fašank ve Veselí
Zvyky a tradice
Další akce ve městě Veselí nad Moravou

Fašank ve Veselí

Průvod masek, zabíjačkové pochutiny, hudební a divadelní vystoupení, karneval na ledu a fašanková zábava s pochováváním basy. To vše nás čeká v rámci fašankového Veselí…

Prodejní trhy můžete navštívit na Bartolomějském náměstí od 10 hodin. Sem také v 10 hodin vyrazí průvod masek. Ty, kdo nemají masku připravenou, zveme k výrobě fašankové masky od 9 hodin v prostorách Městské galerie na Panském dvoře.

Průvod masek v čele s dechovou hudbou Šohajé vyrazí z Panského dvora směrem na sídliště Chaloupky. Pokud nestíháte celý průvod, nebo bydlíte na sídlišti Chaloupky, zastavte se, vyhlédněte z oken, spatříte krásné pouliční představení Divadlo Studna. Průvod dále pokračuje k jezu, kde nás ochromí svou odvahou otužilci. Ryby nebudou plavat jen v Baťově kanálu ale i na souši (o což se postarají komedianti z divadla V.O.S.A.). Konečným zastavením průvodu je Bartolomějské náměstí, kde dostanou prostor kromě Dechová hudba Šohajé dechové hudby ještě děti z mateřské školky a místní folklorní skupiny.

Odpoledne zveme masky ke kluzišti, kde pořádá Dům dětí a mládeže Veselí nad Moravou karneval na ledu.

Fašanková zábava s koštem kořalek a místních specialit začíná na Panském dvoře v 18 hodin. Těšit se můžeme na hudebníky z Cimbálová muzika Růža a tanečníky ze SLPT Radošov.
V ceně vstupného je zahrnutý košt kořalek a ochutnávka výrobků místních řezníků (do vyčerpání zásob).
Večer se můžete těšit také na pochovávání basy v podání členů Souboru lidových písní a tanců Radošov.
Vstupné na zábavu 100Kč.

Začátek akce: 22. 2. 2020 9:00:00
Konec akce: 22. 2. 2020 23:59:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce