Férový piknik na Masarykově náměstí

Akce Ostrava

Jiné akce
Další akce ve městě Ostrava

Férový piknik na Masarykově náměstí

Doneste si svačiny z připravené z fair trade nebo lokální produkce, deky a přijďte i s rodinou, známými či kamarády podpořit fair trade a užít si piknik v centru města!

Jedná se o akci na podporu myšlenky fair trade a lokální produkce, na které můžete získat základní informace o fair trade, ale také ochutnat férové občerstvení (káva, čaj, případně další výrobky).

Fair trade je spravedlivý obchod, který dává lidem ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky možnost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Za svou kávu, kakao nebo banány dostávají spravedlivě zaplaceno, pěstují s ohledem na životní prostředí a jejich děti můžou chodit do školy. Akce však bude zaměřena také na lokální produkty a výrobce, jejichž podpora je stejně důležitá.

Co bude konkrétně pro návštěvníky připraveno:
výstava týkající se života pěstitelů a zaměstnanců ve světě – Příběh banánu a Poznej své boty ochutnávka fairtradového občerstvení stánky s lokálními prodejci (doplnit) prostor pro piknik (zelená plocha pro deky i lavice a stoly k posezení) dílničky pro děti – práce se dřevem živá hudba (16:00 – 17:00) – tzv. busking

„Akce „Férový piknik na Masarykově náměstí“ je organizována v rámci projektu „Rozvoj MA21 v MOaP v roce 2020“, který byl finančně podpořen Moravskoslezským krajem v rámci dotačního programu Podpora dobrovolných aktivit v oblasti udržitelného rozvoje a místní Agendy 21.“

14:00 - 18:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce