Fest Les 2022

Akce Ostrava

Fest Les 2022
Festivaly
Další akce ve městě Ostrava

Fest Les

První ročník festivalu nabídne mix uznávaných a legendárních špiček alternativní hudební scény a interpretů. Festival cílí na posluchače, kteří preferují dynamickou, energickou hudbu spojenou se silnou výpovědí

V přírodním prostředí mezi valy u Slezskoostravského hradu proběhne třídenní hudební festival. Krásná zelená scenérie s dominantou hradu se nachází prakticky v centru Ostravy, a přesto nabízí klid a koncentraci, a tomu je také podřízena dramaturgie festivalu. Obojí tak na několik dní udělá ze Slezské Ostravy malé kulturní centrum.

Na rozdíl od jiných velkých akcí tohoto typu v Ostravě nabídne alternativní pohled na hudbu a zábavu jako takovou. V hudební dramaturgii dominují legendy artové a rockové české scény, kapely jako Už jsme doma či Vltava představují to nejlepší, co zhruba od konce 80. let v České republice vznikalo. Zazní i legenda klasického rocku, valašská rocková skupina Ciment. Zároveň je prostor věnován i kapelám, které v této chvíli tolik nerezonují mezi širším posluchačským spektrem, věříme ale, že se to může i díky FESTLESu změnit. Jde o kapely jako BBP podzemní orchestr, Ležérně a vleže, či místní ostravské formace Kazachstán, Šamanovo zboží či Černá kočka.

Festival ale necílí na jednu uzavřenou skupinu posluchačů, dramaturgie nemá hranice žánrové, proto FESTLES přivítá i kapely typu MIDI LIDI a WWW, případně legendu mezi textaři i hudebníky, Vlastu Redla s kapelou.

Nebude chybět ani ochutnávka ze současné elektronické hudby, zde se např. může český divák přesvědčit, že polská performerka, herečka a zpěvačka Karolina Czarnecka není pouze autorkou jediného hitu Hera, Koka Hasch, LSD, ale že celá její tvorba je fascinující.

Nedělní program potom, kromě koncertu Vlasty Rédla, nabídne i atraktivní pohled do kultury méně založené na rockovém zvuku a směřující k nedělnímu rozjímání a klidu. Mezi interprety jmenujme alespoň Xaviera Baumaxu a další. Chybět však nebude pestrý program pro rodiny s dětmi nebo ochutnávky moravských vín.

Děti do 14 let v doprovodu rodičů zdarma.

Občané Ukrajiny vstup zdarma.

Náhradní termín festivalu, který se měl odehrát 17. a 18. 7. 2021.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Kamenité Čas Rock Fest 2024
Areál Kamenité, Vyšní Lhoty
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
OPAVA SLAVÍ FEST 800
Stříbrné Jezero, Opava