Festival italských filmů MittelCinemaFest 2019

Akce Praha

Festival italských filmů MittelCinemaFest 2019
Festivaly, Kino
Další akce ve městě Praha

Festival italských filmů MittelCinemaFest 2019

Letošní přehlídka nabízí jak světoznámé, tak i začínající režiséry komedií i dramatických filmů a představuje tak reprezentativní vzorek současné italské filmové produkce, dává možnost přímo nahlédnout do současné italské společnosti a upozorňuje na hlavní témata z politického i kulturního italského života, na malé i velké problémy, kterým Italové denně čelí, na zvyky, módní trendy a tendence rozšířené v naší zemi.
Program bude zahájen filmem Francesca Falaschiho Quanto basta / S chutí Toskánska, kromě tohoto titulu uvede poprvé v České republice také Momenti di trascurabile felicità / Chvíle obyčejného štěstí (r. Daniele Luchetti), Compromessi sposi / Svatba (ne)bude! (r. Francesco Miccichè), Bangla (r. Phaim Bhuiyam), Il sindaco del rione Sanità / Starosta z rione Sanità (r. Mario Martone), a dále představí filmy Dafne (r. Federico Bondi), Il Campione / Šampion (r. Leonardo D’Agostini) a také Il traditore / První zrádce (r. Marco Bellocchio), film nominovaný na Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek, který již vstoupil do české distribuce.
Do festivalového programu byl zařazen také koncert Pražského komorního orchestru, který pod vedením Waltera Attanasiho zahraje skladby autorů, jako jsou Nino Rota, Nicola Piovani a Luis Bakalov, vybrané z nejslavnějších filmů Federica Felliniho, čímž oficiálně zahájíme oslavy blížícího se výročí sta let od narození světoznámého režiséra (Rimini 20. ledna 1920).
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce