Festival moravských vín v Brně 13.5.2021

Akce Brno

Festivaly, Víno Pivo
Další akce ve městě Brno

festival moravských vín v Brně

10 degustací vín pod širým nebem přímo v metropoli vinařské jižní Moravy. To je festival Víno z blízka. Po celé léto od 13. května do 16. září se v Brně můžete těšit na moravské vinaře a vinařské spolky, představení vinařských osobností a možná přijedou i vinařští hosté z rakouského Poysdorfu. Přijďte prozkoumat zákoutí brněnské Otevřené zahrady se skleničkou v ruce a užít si pohodový večer s (nejen) moravskými vinaři a jejich víny.

V příjemném prostředí zahrady ve svahu pod Špilberkem se budete procházet od jednoho vinaře k druhému, ochutnávat jejich vína a ptát se jich na vše, co vás o vinařství zajímá.

Čtyři večery budou patřit představení osobnosti současného vinařství, která vás na začátku provede asi hodinovou řízenou degustaci s názvem Vína mého srdce. Poté následuje volná degustace, při které na jednotlivých stanovištích v zahradě ochutnáte další vína z produkce vinařství i vinařského hosta, kterého si s sebou osobnost přivede. Během léta se v Otevřené zahradě postupně představí Zámecké vinařství Bzenec, Luboš Oulehla z vinařství Regina Coeli, Radomír Nepraž z Vinařství NEPRAŠ & Co. a Daniel Smola z vinařství LAHOFER.

Dvakrát se během sezóny v Otevřené zahradě setkáte s vinaři-členy EKOVÍNu, Svazu integrované a ekologické produkce hroznů a vína. Jsou to zástupci vinařství, která hospodaří ekologicky či v bio režimu, minimalizují používání chemie a vína vyrábějí s respektem k přírodě.

Po další tři večery se budete potkávat s vinaři z různých moravských obcí. Naše pozvání do Brna přijali vinaři z Vrbice, z Mikulova a z Velkých Bílovic. Specialitou a pomyslnou třešinkou na dortu bude večer s vinaři z rakouského Poysdorfu.

Každý večer doprovází živá hudba různých žánrů od jazzu a swingu po latinskoamerické tóny. O občerstvení se postará Bistro Otevřená zahrada.
Přijďte poznat všechna vína pěkně z blízka! Více informací o festivalu a vstupenky najdete na webu www.vinozblizka.cz.

Vstupné stojí v předprodeji na e-shopu 440 Kč, na místě 490 Kč.

17:30–22:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Velikonoční otevřené sklepy 2024, Čejkovice
Čejkovice (okres Hodonín), Čejkovice
Čejkovické slavnosti vína
Zámecká zahrada, Čejkovice
Zahájení turistické sezóny 2024
Autokemp ATC Merkur, Pasohlávky
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava