Festival moravských vín v Brně 27.5.2021

Akce Brno

Festivaly, Víno Pivo
Další akce ve městě Brno

festival moravských vín v Brně

10 degustací vín pod širým nebem přímo v metropoli vinařské jižní Moravy. To je festival Víno z blízka. Po celé léto od 13. května do 16. září se v Brně můžete těšit na moravské vinaře a vinařské spolky, představení vinařských osobností a možná přijedou i vinařští hosté z rakouského Poysdorfu. Přijďte prozkoumat zákoutí brněnské Otevřené zahrady se skleničkou v ruce a užít si pohodový večer s (nejen) moravskými vinaři a jejich víny.

V příjemném prostředí zahrady ve svahu pod Špilberkem se budete procházet od jednoho vinaře k druhému, ochutnávat jejich vína a ptát se jich na vše, co vás o vinařství zajímá.

Čtyři večery budou patřit představení osobnosti současného vinařství, která vás na začátku provede asi hodinovou řízenou degustaci s názvem Vína mého srdce. Poté následuje volná degustace, při které na jednotlivých stanovištích v zahradě ochutnáte další vína z produkce vinařství i vinařského hosta, kterého si s sebou osobnost přivede. Během léta se v Otevřené zahradě postupně představí Zámecké vinařství Bzenec, Luboš Oulehla z vinařství Regina Coeli, Radomír Nepraž z Vinařství NEPRAŠ & Co. a Daniel Smola z vinařství LAHOFER.

Dvakrát se během sezóny v Otevřené zahradě setkáte s vinaři-členy EKOVÍNu, Svazu integrované a ekologické produkce hroznů a vína. Jsou to zástupci vinařství, která hospodaří ekologicky či v bio režimu, minimalizují používání chemie a vína vyrábějí s respektem k přírodě.

Po další tři večery se budete potkávat s vinaři z různých moravských obcí. Naše pozvání do Brna přijali vinaři z Vrbice, z Mikulova a z Velkých Bílovic. Specialitou a pomyslnou třešinkou na dortu bude večer s vinaři z rakouského Poysdorfu.

Každý večer doprovází živá hudba různých žánrů od jazzu a swingu po latinskoamerické tóny. O občerstvení se postará Bistro Otevřená zahrada.
Přijďte poznat všechna vína pěkně z blízka! Více informací o festivalu a vstupenky najdete na webu www.vinozblizka.cz.

Vstupné stojí v předprodeji na e-shopu 440 Kč, na místě 490 Kč.

17:30–22:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce