Festival Rajbas 2021

Akce Blansko

Festivaly
Další akce ve městě Blansko

Festival Rajbas

Srdečně zveme na 23. ročník festivalu filmů, setkání a dobrodružství RAJBAS 2021, který se uskuteční od 17. do 21. listopadu 2021 v Blansku.

Není špatné doby. Rajbas žije, zraje a nemíní ztratit na své atraktivitě. Vloni jsme, v důsledku pandemických opatření, namísto festivalového setkání za dveřmi sálů sázeli venku stromy do krajiny Moravského krasu. Sázíme již několik roků, ale vloni o mnoho víc. Pětistovka ovocných stromů do volné krajiny a na tři stovky keřů – tedy víc než by se vešlo návštěvníků do kina nebo Dělňáku…

Sázíme dál a zároveň pevně věříme, že letos vše bude zase jako dřív. Že náš fesťák opět bude setkáním ostřílených dobrodruhů i těch, co přijdou hledat inspiraci nebo se jen tak pobavit. A jako vždy nepůjde jen o pasivní sledování besed a filmových projekcí. Nebudou chybět soutěže, závody, písničky, workshopy…

Rajbas je filmovým festivalem a má dvě tradiční filmové soutěže. OKEM DOBRODRUHA je soutěží neprofesionálního filmu a NaFEST je pro svou originalitu těžké jen i popsat (zjednodušeně jde o zaznamenání netradiční cesty přímo na festival).

Doprovodné festivalové akce KOB a STROMY PRO MORAVSKÝ KRAS probíhají po celý rok.

Akce za dveřmi sálů zahájíme 17. listopadu v Domě přírody Moravského krasu při akci WAU určené především dětem a mládeži a hlavní víkend plný dobrodružství proběhne od pátku 19. listopadu do neděle 21.listopadu 2021 v Blansku.

Rajbas zůstává festivalem, který má svou duši a žije svým životem. Neopakovatelnou atmosféru vytváří parta obětavých organizátorů spolu s vystupujícími a především jeho návštěvníci a účastníci soutěží.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce