FILMOVÉ KLAPKY VE ŠKODA MUZEU V MLADÉ BOLESLAVI

Akce Mladá Boleslav

FILMOVÉ KLAPKY VE ŠKODA MUZEU V MLADÉ BOLESLAVI
Divadlo, kino, Festivaly, Výstavy
Další akce ve městě Mladá Boleslav
Podrobnější informace: katerina.martykanova@zlinfest.cz

Zájemci si je zde mohou prohlédnout od 29. června do 29. července. Projekt Salon filmových klapek je již 24. rokem součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu a z jeho výtěžku jsou podporováni začínající filmaři.

 

Putovní výstava filmových klapek zahrnuje letos 125 děl, které způsobem sobě vlastním umělecky zpracovali vybraní výtvarníci. Mezi autory se opět zařadili jak tradiční, tak i noví účastníci projektu. Nechybí například klapky od Kristiana Kodeta, Kateřiny Miler, Ivy Hüttnerové, Jiřího Slívy, Ladislava Pálky nebo Borise Jirků. Unikátní je také účast Ivana Baboráka, Miroslava Göttlicha a Františka Květoně, kteří malují své klapky už od prvního ročníku a ani letos tomu nebude jinak.

 

Naopak nováčky jsou TICHO762, Martin Houska, Petra Hřivnáčová nebo Markéta Urbanová, dcera Petra Urbana. Ten se loni do projektu zapojil poprvé a stejně jako Michal Škapa, výrazný představitel české grafitti scény, přispěl svou klapkou do projektu i letos. Tři klapky pochází ze zahraničí. Z Kanady zaslala své dílo Ludmila Zemanová, dcera režiséra Karla Zemana. Ze Slovenska do kolekce přispěli Andrej Augustín a Peter Marček.

 

Do muzea ŠKODA Muzea se klapky přesunuly z Olomouce a budou zde k vidění do 29. července, poté zamíří do brněnské Galerie Vaňkovka, kde budou vystaveny od 4. do 16. srpna.

 

Další možnost, jak si klapky prohlédnout, nabízí web salonfilmovychklapek.cz. Obsahuje přehled všech klapek z předcházejících 23 ročníků i nabídku těch letošních, navíc přidává informace o jednotlivých autorech a další zajímavosti.

 

Ve svém závěru se Klapka Tour vrátí zase do Zlína. Ve zdejším Kongresovém centru budou pak klapky v rámci 61. ročníku Zlín Film Festivalu umístěny až do 11. září, o den později pak proběhne jejich dražba. Z výnosu aukce následně Nadační fond FILMTALENT ZLÍN podpoří vybrané autorské snímky studentů filmových škol a dalších začínajících filmařů. Za uplynulých 23 let Salon filmových klapek jich bylo přes 350. Výtvarníci už do projektu věnovali celkem 2749 klapek, včetně těch letošních.

 

 

Více na www.zlinfest.cz a salonfilmovychklapek.cz

Jméno organizátora: FILMFEST S.R.O.
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce