Filmový Festival Rubicannes

Akce Dobrovice

Filmový Festival Rubicannes
Divadlo, kino, Festivaly
Web organizátora:
www.naruby.eu
Další akce ve městě Dobrovice

Filmový Festival Rubicannes

Ozvěny FF Cannes a něco navíc.

PROGRAM:
17.11. 18:30 Vernisáž Julie Floriánové
17.11. 19:00 MŽITKY
Rok 1945, Stalinova moc ovládá Polsko. Slavný malíř Wladyslaw Strzeminski odmítne dělat umělecké kompromisy a sloužit doktríně socialistického realismu. Je pronásledovaný, vyloučený z univerzity, jeho obrazy jsou strhány ze zdí muzeí. S pomocí některých svých studentů začne bojovat proti komunistické straně a stává se symbolem uměleckého odporu proti tyranii.
18.11. 18:00 DVOJITÝ MILENEC - Francouzské drama podle knižní předlohy Joyce Carol Oates.
Chloé, mladá křehká žena se sklony k depresím, začne docházet na psychoterapii a bezhlavě se zamiluje do svého psychologa Paula. Poté, co se milenci sestěhují, začne Chloé zjišťovat, že v Paulově minulosti něco nehraje, až objeví existenci jeho jednovaječného dvojčete. Proč Paul přede všemi skrývá, že má bratra? Jaké dávné tajemství je spojuje a rozděluje? A jde skutečně o dvojče, nebo jen o promyšlenou lež, kterou se Paul snaží zakrýt druhý život svého temnějšího já?
18.11. 20:00 ČTVEREC - Oceněný zlatou palmou.
Švédsko, Dánsko, Německo, Francie 2017do 15 let nevhodné
Cristian je kurátor prestižního muzea moderního umění, které právě chystá odvážnou konceptuální výstavu. Její ústřední myšlenkou je čtverec o rozměrech 4 x 4 metry. Uvnitř něj platí pravidlo naprosté rovnosti a tolerance. Společně s PR agenturou hledá muzeum ideální strategii, jak v roztržitém a událostmi zavaleném mediálním prostoru celou akci zviditelnit. Jenže pak Cristian při bizarní formě kapesní krádeže přijde o peněženku a mobil a jeden z jeho podřízených vymyslí geniální způsob, jak je získat zpět. Cristian se jako obvykle nedokáže soustředit na nic jiného než sám na sebe. A podobně jako celá švédská společnost se i konceptuální výstava začíná utápět v bizarním zmatku, který definuje napětí mezi liberálními hodnotami, egoismem a sobectvím. Vítejte ve čtverci jménem současná Evropa.
19.11 17:00 PO BOUŘI - Japonský film od Hirokazu Kore-eda.
Mistrovské japonské rodinné drama o marnotratném muži, který hledá cestu ke svému malému synovi a bývalé ženě.
Rjota je marnotratný syn, špatný otec a zkrachovalý spisovatel. Úspěch má dávno za sebou, a tak si přivydělává drobnými špinavými kšeftíky jako soukromé očko. Je rozvedený a ke svému jedenáctiletému synovi Šingovi nachází cestu jen horko těžko. Exmanželka Kjoko už začala nový život a na Rjotu se dívá spíše jako na vzdálenou vzpomínku. Odcizenou trojici ale jednoho večera svede dohromady blížící se tajfun.
19.11. 19:30 Personal Shopper
Drama / Thriller / Mysteriózní/Francie / Německo, 2016, 105 min
Mladá Američanka Maureen (Kirsten Stewartová) se živí jako osobní nákupčí oblečení pro obletovanou mediální celebritu. Svůj volný čas tráví v podivném opuštěném domě. Je Maureen opravdu schopná komunikovat s dušemi zemřelých?

Místo konání akce: Kino Naruby Dobrovice, Palackého 28, Dobrovice
Datum začátku akce: 17. Listopadu 2017 18:30
Datum ukončení akce: 19. Listopadu 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.3695N 14.9622E

Případné změny si prověřte na webu akce Filmový Festival Rubicannes

Jméno organizátora: Kino Naruby Dobrovice
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
VÍTÁNÍ JARA 2024
Club Kino, Černošice
Jinecké slavnosti
areál Huti Barbora, Jince
Dívčí válka | Světlá pod Ještědem
Kampelička, Rozstání 1, Světlá pod Ještědem, 46343, Světlá pod Ještědem
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub