Funkin´ Turnov 2020

Akce Turnov

Funkin´ Turnov 2020
Koncerty
Další akce ve městě Turnov

Funkin´ Turnov 2020

Zatímco řada velkých festivalů oznámila kvůli vládním opatřením přesun konání na podzim, Funkin’ Turnov hodlá zůstat akcí, která jako každý rok, odstartuje letní prázdniny.
„Jsme optimisté a věříme, že vláda splní to, co její ministři veřejně deklarují,“ říká Jan Rytíř z pořadatelské kapely Funk Corporation, „tedy že v červnu už se budou moci odehrát akce do pěti set účastníků. My jsme připraveni,“ dodává.

Právě turnovští funkeři si letošní Funkin původně představovali trochu jinak. Funk Corporation letos slaví 20 let od svého založení a její členové chtěli na podium pozvat nejen svou novou zpěvačku Kateřinu Miřejovskou, ale i řadu hostů, kteří v minulosti kapelou prošli a podíleli se na formování její současné podoby. Vládní opatření ale desetičlenné kapele znemožnila zkoušet, a tak se oslava odehraje v jiném termínu. I přesto ale Funk Corporation vystoupí na podiu před KC Střelnice se zbrusu novým repertoárem.

Celé dění 26. června odstartuje pražská formace Adovany. „Kdysi jsme chtěli být funky kapela, ale nakonec jsme to nezvládli,“ říkají její členové. Adovany se tak ke groovy rytmice přimíchává pop i rock, a trojice vokalistů se nebojí ani složitějších kompozic a lichých rytmů.
To britská kapela DOMI se vydává elektronickou cestou. Éterický pop nechává vzpomenout tu Lanu del Ray, tu dokonce i Morcheebu. Nad tím vším se vznáší hlas zpěvačky a skladatelky Dominiky Haškové. Ano, té Dominiky Haškové, která kdysi poutala pozornost slavným otcem - gólmanem nebo „zámořskou“ technikou zpěvu v talentové televizní soutěži. Dnes si ale zaslouží pozornost hlavně jako autorka a stylová spojnice české scény s globálním popem.

Headlinera letošního ročníku Funkin’ Turnov není potřeba v srdci Českého ráje dlouho představovat. Show kapely Top Dream Company, která se před Střelnicí před čtyřmi lety odehrála za doprovodu hromů, blesků a extrémní průtrže mračen, si pamatuje asi každý. Za tu dobu, co jsme je tu neviděli, ale tahle funky úderka stihla absolvovat koncerty s legendami, jako jsou Kool and The Gang, Freak Power nebo Cory Henry a vydat nové album a další rozpracovat.

16. ročník „Funkinu“ bude asi dost jiný, než jsme byli zvyklí. Přesto všichni pořadatelé doufají, že bude představovat jakousi pomyslnou bránu do svobodnějšího světa, kde se nebudeme muset jeden druhého bát a skrývat se před sebou. A jaký jiný styl by k tomu měl přispět, než právě funk.

v předprodeji 230,-
na místě 280,- děti do 15 let zdarma

18.00 hod.

v předprodeji 230,-
na místě 280,- děti do 15 let zdarma

18.00 hod.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Volupsije: 55 let
Eurocentrum, Jablonec nad Nisou
Koncert filmové hudby
Eurocentrum, Jablonec nad Nisou