G3: K poctě Davida Stypky 2

Akce Ostrava

G3: K poctě Davida Stypky 2
Koncerty, Kultura
Web organizátora:
www.jfo.cz
Další akce ve městě Ostrava
Přesně dva roky od úmrtí Davida Stypky se ostravským Gongem rozezní jeho písně v podání blízkých přátel a kolegů – kapely Bandjeez nebo zpěváka Miraie Navrátila či zpěvaček Ewy Farné a Kateřiny Marie Tiché. 

Bandjeez
Ewa Farna – zpěv
Kateřina Marie Tichá – zpěv
Mirai Navrátil – zpěv
Janáčkova filharmonie Ostrava
Stanislav Vavřínek – dirigent 

David Stypka, rodák z Dobré u Frýdku-Místku, byl český zpěvák, kytarista a textař známý svým vystupováním s kapelou Bandjeez. Ta vznikla v roce 2011 s původním záměrem uvést do života Stypkovy písně z projektu Wakeup songs, což byly skladby vymyšlené, nahrané a publikované hned po probuzení. Debutové album kapela vydala v roce 2014. Stypka následně získal řadu hudebních ocenění, mimo jiné Anděla jako objev roku 2016, další rok získal Anděla jako interpret roku a za skladbu roku – duet s Ewou Farnou Dobré ráno, milá. Nominován byl i v kategorii album roku. Spolupracoval také například s Kateřinou Marií Tichou či s kapelou Mirai.
Ve smutných písničkách viděl naději, o svém albu Neboj. z roku 2017 prohlásil: „Nejvíce mě těší fakt, že se nám podařilo nějakým vedením osudu udělat veselo-smutnou desku a že takový ten smutek a zmar, který je v písničkách zakotvený, neovlivňuje vyznění desky, na které je nakonec spousta naděje.“
Stypka v lednu 2021 předčasně zemřel. Přesně dva roky od jeho úmrtí a na jeho počest se ostravským Gongem rozezní Stypkovy písně v podání jeho blízkých přátel a kolegů – kapely Bandjeez nebo zpěváka Miraie Navrátila či zpěvaček Ewy Farné a Kateřiny Marie Tiché.
Jméno organizátora: Janáčkova filharmonie Ostrava
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury Akord, Ostrava
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Multifunkční aula GONG, Ostrava
EKTOMORF
Garage Club, Ostrava
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava